Ocenili regionální potraviny
Soutěže se letos zúčastnilo 41 místních výrobců se 131 produkty. Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje roku 2024 získaly tyto výrobky:
Masné výrobky tepelně opracované: Uzená vepřová panenka – Josef Jůza, Řeznictví – uzenářství Jůza s.r.o.
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: Trhané hovězí s červeným vínem – Martin Müller, Od Martina
Sýry včetně tvarohu: BIO tvaroh – tučný – Ing. Veronika Kropáčková, EKOFARMA NELEPEČ
Mléčné výrobky ostatní: A2 mléko – Lenka Klíčová, Mlékárna Klíč
Pekařské výrobky včetně těstovin: Vesnický chléb – Martina Harnošová, Pekařství-cukrářství Martina Harnošová
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek: Karamelový větrník – Eva Singerová, Jen tak si peču
Alkoholické a nealkoholické nápoje: Tuřanská šťáva z kysaného zelí – Vendula Krčmářová, AGRO Brno-Tuřany, a.s.
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: Švestková povidla – Ing. Martin Kadubec, Víno z Horňácka
Ostatní: Mix BIO hub – Ing. David Kovář, HOUBIO
Tiskové středisko JMK/www.jmk.cz
V Brně dne 7. prosince 2024