Kdo jsou lídři koalice Společně pro jižní Čechy?

29. 8. 2024

Náš zkušený tým je oporou všem Jihočechům. Osvědčené partnerství, společné hodnoty, ale i jasné a konkrétní výsledky dosavadní spolupráce. Už dnes TOP 09, KDU-ČSL a Tábor 2020 tvoří druhý nejsilnější klub ve vedení Jihočeského kraje a do zářijových voleb jde pod ověřenou značkou Společně pro jižní Čechy.

Pavel Klíma

„Udělám maximum pro to, aby jihočeské školy byly moderní a aby profese pedagoga zůstala povoláním prestižním a adekvátně ohodnoceným.”

Pavel Klíma pracoval 18 let jako ředitel školy a školky v městysi Malšice. Od roku 2016 je krajským zastupitelem a od roku 2020 je náměstkem hejtmana Jihočeského kraje právě pro oblast školství a sportu. Od roku 2021 je poslancem Parlamentu ČR. Jako aktivní výtvarník připravil několik dobročinných aukcí uměleckých děl na podporu Domácího hospice Jordán v Táboře. Je členem výtvarné skupiny KOSA a Asociace jihočeských výtvarníků. Pavel Klíma je ženatý, má tři dospělé děti. Žije v malé vesničce Obora nedaleko Tábora.
Šimon Heller
„Chci, aby jižní Čechy byly místem, kde se rodinám dobře žije.”
Šimon Heller žije na Českobudějovicku se svojí ženou a čtyřmi dětmi. Po úspěšném dokončení studií oboru učitelství matematiky a zeměpisu na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity pracoval jako učitel na základní škole, a poté na gymnáziu v Třeboni. Nyní je krajským zastupitelem v Jihočeském kraji, českobudějovickým zastupitelem, dále pak poslancem Parlamentu České republiky. Dlouhodobě se zaměřuje především na oblasti bezpečnosti, školství a kultury.
Jiří Fišer
„Svoboda je možnost rozhodovat o svém životě. S tím je ale také spojená zodpovědnost za všechny své případné blbosti. A to mě na tom baví, je to spravedlivé.”
Jiří Fišer se narodil v Novohradských horách. Brzy poté se jeho rodina přesídlila do Tábora. Po absolvování zdejšího gymnázia vystudoval Stavební fakultu ČVUT v Praze a jeho profesí se stalo projektování vodohospodářských staveb. Od roku 1990 byl 34 let neuvolněným členem rady města s výjimkou osmi let po roce 2010, kdy se stal starostou Tábora. V roce 1998 založil úspěšné politické uskupení Tábor 2020. Dvanáctý rok je rovněž členem zastupitelstva Jihočeského kraje, nyní i neuvolněným radním. Jiří Fišer je zapáleným expedičním cyklistou a asi doživotním občasným rockerem. 

Eva Marečková

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme