Vážně Hegermeister? Pak chci vzorek, reaguje na kampaň likérky ministr

Ministr zdravotnictví Leoš Heger pohotově zareagoval na reklamní kampaň "Kein Hegermeister!" Likérku, která si v souvislosti s nedávnou prohibicí dělá z Hegera legraci, požádal o vzorek nápoje.

5. 10. 2012

Svérázný způsob, jak znovu rozhýbat prodej, zvolil výrobce oblíbeného bylinného likéru. Na titulních stranách čtvrtečních Lidových novin a MF DNES inzeroval nový nápoj nazvaný Hegermeister. Likérka si tak v narážce na prohibici kvůli otravám metylalkoholem utahuje z ministra zdravotnictví Leoše Hegera. V hesle Kein Hegermeister! kombinuje název svého likéru a jméno ministra.

Leoš Heger se však nenechal vyvést z míry a na lehce provokativní kampaň zareagoval s nadhledem. "Dovolte mi vyjádřit potěšení nad Vaší dnešní kampaní, kterou občany nabádáte k pití kvalitního alkoholu," píše Heger v dopise řediteli likérky.

Heger dále ředitele žádá o zaslání vzorku nápoje Hegermeister a o původní verzi reklamy, která měla zahrnovat i jeho portrét. Rád by si ji prý nechal na památku. "Pokud opravdu zvažujete výrobu nápoje Hegermeister, rád bych jej ochutnal, případně získal jeho vzorek," stojí v dopise, který ministr zveřejnil i na své facebookové stránce.

Ředitel likérky Jiří Štětina prý Hegerovu přání rád vyhoví. "Pan ministr si přál vzorek té kampaně. Doručíme mu ho i se vzorkem nápoje v pondělí na úřad," řekl Štětina.

(zt)

idnes.cz, 5. 10. 2012, rubrika: Domácí

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme