S poslancem Cempírkem můžete hovořit v kanceláři, ale i ve vlaku

Rozhovor s poslancem Václavem Cempírkem

7. 2. 2011

Č. Třebová – Dnes dopoledne otevírá ve městě Českotřebovák, profesor Pardubické univerzity a poslanec Václav Cempírek svou poslaneckou kancelář. Při této příležitosti mu Deník položil několik otázek.

* S jakými problémy, připomínkami a podobně se na vás prostřednictvím vaší kanceláře lidé mohou obrátit? Jak konkrétně můžete „pomoci“?

Já se hlavně věnuji problematice dopravy, ale lidé se na mě obrací s jakýmikoliv problémy, a to nejen z našeho regionu. V posledním období jsem se především věnoval zapracování novel do zákona 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a zákona 266/1994 Sb. o drahách. Navržené připomínky jsem konzultoval s odborníky z Ministerstva dopravy, Českých drah, a.s., a jejich provozních jednotek a profesních svazů. Na podzim jsem se ve své kanceláři setkal např. s panem Bäuchelem ohledně dotačních příspěvků pro sportovní organizace, s panem Červenkou ohledně návrhu novely do legislativy vztahující se na řešení problémů insolventních domácností spojených s vymáháním finančních závazků apod.

* Když si s vámi někdo bude chtít domluvit osobní schůzku, co pro to musí udělat?

Vzhledem k velkému pracovnímu vytížení v Poslanecké sněmovně (PS) je nejvhodnější osobní schůzku domluvit telefonicky na čísle 607 935 278 anebo elektronickou poštou na adrese: vaclav.cempirek@upce.cz nebo cempirekv@psp.cz. Protože cestuji veřejnými dopravními prostředky, nebráním se osobním rozhovorům v rámci přepravy, případně při čekání na dopravní prostředek. Pracovní činnost sněmovny se opakuje v šestitýdenních cyklech, v každém měsíci zasedáme minimálně čtrnáct dní, ale většinou se nestihne vše projednat a pak se schvalovací procesy přesouvají do dalších dní ve variabilním týdnu, který je určen právě pro tyto resty a také pro služební cesty. Pak následují dva týdny, ve kterých pracuji ve výborech. Jsem členem hospodářského, kontrolního a petičního výboru a podvýboru pro dopravu. Šestý týden je poslanecký pro práci v regionu.

Orlický deník, 7. 2. 2011, str. 03

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme