Jaroslav Zedník

Kandidát na hejtmana Pardubického kraje

Jaroslav Zedník se narodil v Žamberku. Absolvoval SOUS v Ústí nad Orlicí, obor strojní zámečník a posléze nastoupil na Střední textilní školu v Ústí nad Orlicí, kde v roce 1983 odmaturoval. Po základní vojenské službě ve VTJ Kutná Hora a Dukla Praha nastoupil v roce 1985 do textilního závodu Perla v České Třebové, kde pracoval postupně ve funkci seřizovače válů, mistra soukárny a posléze jako vrchní mistr přípravny. V roce 1989 začal studovat při zaměstnání Vysokou školu textilní v Liberci. Tuto školu nedostudoval.

V roce 1992 nastoupil k firmě HH corporation, kde pracoval na různých vedoucích pozicích a tři roky později se stal ředitelem Technických služeb města Česká Třebová. Po provedení transformace na Eko Bi, s. r. o., pracoval jako jednatel této společnosti až do voleb v roce 2002. V listopadu 2002 uspěl v komunálních volbách a je starostou Města Česká Třebová.

Je rozvedený, ale žije s bývalou manželkou a dvěma syny ve společné domácnosti v České Třebové. Má dva syny. Jaroslav Zedník se intenzivně věnuje sportu, zejména v atletice, běhu na lyžích a ve vodáctví je několikanásobným přeborníkem republiky.

Rozhovory a komentáře

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme