doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D.

Lídr TOP 09 v Moravskoslezském kraji

Narodil jsem se v roce 1971 v Ostravě, kde jsem ve stínu Dolní oblasti Vítkovice prožil celé své dětství a část svého mládí. V Ostravě jsem také získal své vzdělání, když jsem zde vystudoval nejprve Střední ekonomickou školu a následně i Ekonomickou fakultu Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Na VŠB jsem získal jak titul inženýra v oboru národohospodářství, tak titul Ph.D. v oboru ekonomie a pro stejný obor jsme zde byl také jmenován docentem.

V roce 1999 jsem se z Ostravy přestěhoval do Havířova, kde žiji dodnes. Kromě těchto dvou moravskoslezských měst mám, díky svému působení na Slezské univerzitě, blízký vztah také ke statutární městům Karviná a Opava, v nichž má milovaná univerzita sídlí.

Od roku 2020 jsem členem Zastupitelstva Moravskoslezského kraje a v rámci této své činnosti působím také jako předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost zastupitelstva kraje, místopředseda komise pro výzkum, vývoj a inovační podnikání rady kraje a člen výboru finančního zastupitelstva kraje. V roce 2022 jsem byl zvolen členem zastupitelstva města Havířov.

Aktuálně jsem lídrem za TOP 09 do krajských voleb. Náš tým SPOLU vytvořil atraktivní program, plný příležitostí, které si v dalším období nesmíte nechat ujít!

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme