TOP 09: Do kraje posíláme zkušené a úspěšné

10. 5. 2012

O post hejtmana se ve Zlínském kraji se bude ucházet předseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a bývalý starosta Suché Lozi Petr Gazdík. „Svou kandidaturou na hejtmana bych chtěl rozbít tradiční koalici ODS, ČSSD a KDU-ČSL, která kraji nerušeně vládne už příliš dlouho,“ popisuje svoji motivaci Petr Gazdík a dodává: „Rozhodně nebudeme jen líbivě slibovat, ale otevřeně mluvit o problémech v regionech, které nejsou po čtyřech letech v dobrém stavu. Máme chytré voliče, kteří vědí, že naše kroky dávají lepší šance pro rozvoj nám všem.“

Kandidáti TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí tvoří jasnou konzervativní alternativu nynějším hejtmanům z ČSSD a velkým koalicím. Přestože budou kampaň ovlivňovat i celostátní politická témata, kandidáti se chtějí zaměřovat zejména na vaše krajská témata. Jejich prioritou je likvidace klientelistických vazeb v krajích mezi vedením úřadů a vybranými podnikateli. Cílem jsou otevřené krajské úřady, spravedlivé přerozdělování peněz a také kvalitnější školství či doprava. Zásadním problémem je také holešovská průmyslová zóna.

„Jak víme, spojenectví „na věčné časy“ společnosti zpravidla neprospívají. Po minulých krajských volbách si ale Libor Lukáš (ODS) a Stanislav Mišák (ČSSD) jen vyměnili kanceláře a vesele vládnou dál. Pro občany kraje na tom bohužel nic veselého není. Dovedli krajskou nemocnici ke krachu, hospodaření kraje a nakládání s prostředky operačních programů jsou netransparentní a vyvolávají podezření na korupci. Situaci dlouhodobě kritizujeme, ale je jasné, že pokud ji chceme napravit, musíme se dostat do rady a do vedení kraje“, uvedl Petr Gazdík.

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí jdou krajských voleb letos poprvé. Společné kandidátky jsou dalším prohloubením jejich spolupráce, a tedy potvrzením toho, že propojení zkušeností z celostátní a komunální politiky funguje. Obě politické síly chtějí v krajích zejména zprůhlednit neefektivní hospodaření často způsobené vládou koalic ODS a ČSSD.

 

Životopis: Mgr. Petr Gazdík

Petr Gazdík se narodil 26. 6. 1974 v Uherském Hradišti. V roce 1992 ukončil studium Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě a roku 1996 studium na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, obor učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů (matematika-zeměpis). V letech 1996– 2002 byl Petr Gazdík učitelem na Základní škole Josefa Bublíka v Bánově. V roce 1998 absolvoval základní vojenskou službu (Hradní stráž). V letech 2002 a 2006 byl zvolen starostou obce Suchá Loz.

V roce 2008 byl Petr Gazdík zvolen zastupitelem Zlínského kraje za Starosty a nezávislé a předsedou Výboru pro zemědělství, životní prostředí a rozvoj venkova. Při poslaneckých volbách v roce 2010 se stal poslancem a zároveň předsedou Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. Petr Gazík rovněž působí ve funkci předsedy hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, předsedy Místní akční skupiny Východní Slovácko a jako vůdce Skautského střediska Suchá Loz.

Petr Gazdík je ženatý, s manželkou Evou má tři dcery: Terezu (nar. 2003), Barboru (nar. 2004) a Alžbětu (nar. 2007). Mezi jeho zájmy patří skauting a florbal.

 

Emil Sedlařík

krajský manažer TOP 09 Zlínský kraj

10. května 2012, Zlín

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme