Májové putování za Blanickým rytířem

15. 5. 2010

V nedělním odpoledni, ač podle teploty nebylo příliš májové, jsme se vydali na „Májové putování za blanickým rytířem“, které uspořádala regionální organizace TOP 09 na Benešovsku v rámci Dne rodiny. Cestou na Blaník nás čekalo mnoho atrakcí a soutěží. Hned na začátku trasy to byl skok do lepší budoucnosti nazvaný TOP SKOKAN ROKU 2010. Této soutěže se zúčastnilo celkem 72 odvážlivců‑ děti běžně skočily z místa více než metr. Rekord dětí narozených po roce 2000 zlomila desetiletá Nikola výkonem 150cm! Ani tatínci s maminkami se nenechali zahanbit, i když nejdelší skok 237 cm byl spíše výjimkou. Cestou na vrchol Velkého Blaníku nás čekalo ještě několik zastavení. Na jednom děti malovaly listy stromů,  u kamenné hlavy pak kreslily svého blanického rytíře. Ani jsme si nevšimli, jak rychle nám cesta uběhla, a už jsme se blížili k vrcholu. Naše putování nebylo marné. Našli jsem tam skutečného blanického rytíře. Ani to nebylo moc těžké, protože stál v přístřešku u kamenného stolce a odměňoval děti, které splnily všechny úkoly a zodpověděly správně otázky. Ještě nás čekal výstup na rozhlednu a magický výhled do okolní krajiny s kvetoucími alejemi pod šedou dekou mraků.

Zeptali jsme se některých návštěvníků, jak se jim putování líbilo. Paní Jana, která přišla s celou rodinou, nám řekla: „Jsme moc spokojeni a rádi, že jsme se nenechali odradit špatnou předpovědí počasí. Soutěže pro děti byly skvělé a z rytíře jsme byli nadšeni všichni. Taky se nám líbilo, že jsme za celý den nezaznamenali jediný slovní útok na jiné politické strany, i když se jednalo o akci pořádanou TOP 09 dva týdny před volbami. Jsme plni pozitivního přístupu, který ze všech organizátorů  i přes chladné počasí čišel. TOP 09 nám ukázala, že jde dělat politiku jinak a slušně“. Pan Josef, který je již v penzi, vyrazil na Blaník i s manželkou: „Naštvala mě Kalouskova složenka, která mi přišla do schránky, tak jsem ji přišel vrátit. Myslím si, že by politici měli začít šetřit sami u sebe. Byl jsem celkem překvapen, když jsem se dozvěděl, že TOP 09 chce omezit příspěvky politickým stranám na polovinu. A když jsem viděl, jak jsou tady všichni odhodláni pracovat pro naši lepší budoucnost, celkem mě přesvědčili“.

Dole pod Blaníkem ještě čekalo drobné občerstvení a skákací hrad, na kterém děti vydaly poslední zbytky sil, které jim ještě zůstaly. Myslím, že nikdo, kdo vyrazil navzdory hrozícímu dešti na Blaník, nelitoval. V rámci akce se konal i tzv. Blanický cyklorytíř, komplexní foto naleznete níže.

A o kolik jsme nakonec poskočili do lepší budoucnosti? Přesně 95 metrů, 4 cm. Mohlo to být víc, ale není to špatný začátek.

Natálie Tomková
volební manažer
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme