Co se podařilo v oblasti kultury, cestovního ruchu a animal welfare?

15. 7. 2024
Jiřímu Pospíšilovi se v pozici náměsta pro kulturu, cestovní ruch a animal welfare v posledním roce podařilo posunout řadu zajímavých projektů. Přečtěte si o některých z nich.
Zahájení rekonstrukce Divadla na Vinohradech, který výrazně pomůže zmodernizovat zákusilí divadla a usnadní výměnu jevištních rekvizit pro jednodlivá předsatvení. Znovunastartování rekonstrukce věhlasné Šlechtovky, pokračující rekonstrukci kostelu sv. Archanděla Michaela na Petříně a již probíhající stavba Záchranné stanice pro volně žijící živočichy či sídla Muzea XX. století.
Velkým letošním úspěchem určitě je i napravení vztahů mezi Prahou a dědici Alfonse Muchy. Díky složitému vyjednávání, byla podepsána dohoda o narovnání. Ta otevírá dveře nejen návratu slovutné Slovanské epopeje do Prahy, ale i možnému vzniku Mucha centra, které by do Prahy lákalo návštěvníky z celého světa.
Cestovních ruch v Praze ale podporujeme i dalšími způsoby. Například jsme přijali novou strategii příjezdového turismu do města. Ta si klade za cíl vyvážit ekonomický přínos turistů ve městě se zájmy Pražanů a přilákat tak turisty.
Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme