Žižkovská věž po rekonstrukci nabídne komfortní služby s unikátním výhledem

26. 3. 2012

Eleganci, komfort, jedinečnost a moderní design, korespondující s architektonickým stylem této kontroverzní stavby – tak se již v červnu představí nově zrekonstruovaný interiér Žižkovského vysílače. Ten byl nedávno zpravodajským serverem CNN vyhlášen čtvrtou nejošklivější stavbou světa a na serveru virtualtourist.com se v obdobném hodnocení umístil dokonce na místě druhém.

Městská část Praha 3 v souvislosti s tímto ne příliš lichotivým ohodnocením na svých webových stránkách zveřejnila anketu, z výsledků ale jednoznačně vyplývá, že minimálně v Praze 3 mají lidé zcela odlišný názor. Většina z nich by totiž budovu Žižkovské věže do žebříčku deseti nejošklivějších vůbec nezařadila. Proti hodnocení CNN se zatím postavily dvě třetiny respondentů. Hlasovat v anketě, zda Žižkovská věž patří do výčtu deseti nejošklivějších staveb světa, můžete na www.praha3.cz.

Jedněmi zatracovaná, druhými opěvovaná stavba, která čelí řadě rozporuplných kritik již od dob svého vzniku, v červnu návštěvníkům předvede svůj kompletně zrekonstruovaný interiér. Těšit se mohou nejen na moderní a vyspělou technologií vybavené vyhlídkové patro, ale také na tři odlišné formy zážitkové gastronomie, kterou slibuje nová koncepce rozdělení prostoru gastronomického patra, které na 450 metrech čtverečních nabídne restauraci, bar a kavárnu.

Den může případný návštěvník začít stylově v kavárně, ať již schůzkou s obchodním partnerem či romantickou snídaní s výhledem na probouzející se Prahu. „Otevírací doba bude totiž již od osmé hodiny ranní a zavírat bude sám zákazník,“ říká Roman Lain, jednatel společnosti.Nechceme hosty v žádném případě vyhánět, ale naopak jim vyjít vstříc. Pokud bude zájem, otevírací doba bude samozřejmě podle přání zákazníka prodloužena, či upravena,“ dodává.

Další pro návštěvníky zajímavou a jistě vítanou zprávou je, že vstupné se bude vybírat pouze na vyhlídku. „Pokud půjde zákazník do restaurace, kavárny, nebo baru, nebude platit nic,“ slibuje Lain. „Tedy kromě své útraty samozřejmě,“ dodává s úsměvem. „Tento způsob odděleného vstupného, který chceme zavést, je v Evropě zcela ojedinělý,“ říká.

Český soukromý investor, který má budovu Českých radiokomunikací na 25 let v pronájmu, plánuje kromě modernizace observatoře a restaurace i mnoho dalších změn. Revitalizace by se v příštím roce mělo dočkat např. přilehlé okolí Mahlerových sadů, kde je plánována výstavba otevřených drobných sportovišť, pikniková plocha a restaurace s venkovním posezením. Přímo pod věží, v dnes nevyužitém prostoru, by pak měl vzniknout amfiteátr pro pořádání různých kulturních a společenských akcí. V sousedství věže pak návštěvníci naleznou parkoviště s obsluhou, včetně ručního mytí aut v garážích.

Počítá se i s možností konání společenských akcí, oslav nebo rautů. Hlavní novinkou bude ale pořádání svateb, kdy bude svatebčanům nabídnut servis od A do Z. V praxi by to fungovalo asi tak, že novomanželé a svatební hosté dopoledne přijedou, zaparkují na novém obslužném parkovišti, nechají se v amfiteátru či kongresovém sále oddat a pak pokračují nahoru věží – tj. oběd v restauraci, observatoř s programem, odpolední káva v bistru a závěrečný večírek v baru. Tedy vše v jednom, bez nutnosti přejíždět z místa na místo ve svatební den.

Novomanželé pak večer nemusí odcházet vůbec – budou totiž moci využít exkluzivního ubytování – one room hotel v podobě luxusního „šestihvězdičkového“ apartmá, s nádherným výhledem na noční panorama přímo z postele nebo vany.

Rekonstrukce interiérů by měla být dokončena začátkem června 2012.
Rekonstrukce přilehlého okolí (Mahlerovy sady) má být zahájena v průběhu roku 2013.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme