Radnice přispěla na další opravy Plečnikova kostela

22. 5. 2012

Stotisícová dotace z rozpočtu třetí městské části poputuje letos v rámci již tradiční podpory na opravy interiéru kostela Nejsvětějšího Srdce Páně. V rámci Programu regenerace tak letos podpoří opravy a výmalbu vstupní předsíně národní kulturní památky na náměstí Jiřího z Poděbrad včetně restaurátorských prací na dveřích.

Podpora městské části je podmínkou pro to, aby Římskokatolická farnost získala v rámci Programu regenerace podporu ze státního rozpočtu. Celkové náklady na letošní opravy dosáhnou bezmála 350 tisíc korun, z toho však vedle stotisícové dotace žižkovské radnice dalších dvě stě tisíc korun zaplatí právě ministerstvo kultury.

Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad je jednou z nejvýznamnějších památkových staveb třetí městské části. Před třemi lety jej česká vláda zařadila na seznam národních kulturních památek, v současné době žižkovská radnice společně se Slovinskou republikou a ministerstvem kultury nominuje tuto mimořádnou stavbu slovinského architekta Josipa Plečnika mezi památky zapsané na seznamu organizace UNESCO.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme