16. 3. 2012

Krásné jarní počasí a teploty blížíci se 20 stupňům Celsia s sebou přineslo historicky první páteční farmářské tržiště na Jiřáku. Kromě středy a soboty mají totiž od 16. března nejen občané třetí městské části možnost nakoupit si na farmatrzích i v pátek.

A hned první pátek bylo jasné, že krok tímto směrem byl správný – tržiště doslova praskalo ve švech a stovky lidí proudící trhem na Jiřáku měly opravdu z čeho vybírat. K dostání bylo např. vyzrálé hovězí maso, sýry, mléčné výrobky, koláče, ryby mořské i sladkovodní, zelenina od malých farmářů, pekařské výrobky, ovocné šťávy, víno, ale i čerstvé květiny. První jarní narcisy a tulipány v mnoha barevných odstínech šly doslova na dračku.

„Chceme lidem dopřát možnost, aby si mohli farmářské produkty u nás nakoupit již v pátek před víkendem,“ uvedl trhmistr Jiří Sedláček. „Chatařství je prý podle posledních zpráv v Čechách opět trendy a ti co míří na svou chatičku již v pátek, si určitě rádi svojí oblíbenou pochutinu vezmou i s sebou,“ dodává.

Otevírací doba pátečního farmářského tržiště: 8.00 - 18.00 hod.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme