Prostor pro opozici v radničním časopise Klíč uvítáme

20. 11. 2013

Vážení spoluobčané,

po dlouhé době dostáváme jako opoziční subjekt možnost Vás oslovit i v časopise KLÍČ, což kvitujeme a věříme, že tomu tak bude i v budoucnosti. Deklarace ze strany současného vedení radnice se tak sice tváří, ale teprve čas ukáže, zda své slovo dodrží. Můžeme pouze spekulovat, co za tímto pozitivním a do značné míry nečekaným obratem radnice stojí, neboť donedávna nebyl na naše apely o zpřístupnění Klíče i pro opozici příliš brán zřetel. Bohužel dodnes nemá opozice v redakční radě ani jednoho zástupce a sama možnost přispívat není zatím nijak metodicky zpracována.

Nelze asi pochybovat o tom, že na tento vstřícný krok radnice má jistě zásadní vliv novela Tiskového zákona, která byla vyhlášena ve Sbírce zákonů pod číslem 305/2013 Sb. v říjnu a v listopadu  nabyla účinnosti. Tato novela byla do Poslanecké sněmovny vládou předložena především ze dvou důvodů a to, aby předně zamezila v radničních periodicích cenzuře a za druhé, aby opoziční subjekty dostaly v radničním periodiku přiměřený prostor vedle současné vládnoucí garnitury. Stručně to lze shrnout taky jako konec hlásných trub, respektive zabránění zneužívání radničních novin k jednostranné propagaci vládnoucí skupiny politiků, tak jak se to ostatně dle našeho názoru dlouhou dobu dělo i na Praze 11.

Vzhledem k minulosti a chování vedení Prahy 11 viz. například anketa neziskové organizace www.otevrete.cz nás musí vést k obezřetnosti. Pokud však zástupci Klubu TOP09 na Praze 11 dostanou opravdu deklarovaný prostor v Klíči, tak Vám přinesou otevřený pohled na dění a nešvary při současné správě Jižního Města a to optikou postrádající růžové brýle.  Dozvíte se tak o demonstracích proti vedení radnice, proběhlém zásahu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu na radnici Prahy 11, nadměrném zahušťování JM či o nevýhodných prodejích majetku obce, což je obsah, který jste v Klíči doposud jistě nenašli.

Za Klub zastupitelů TOP09 Praha 11 Stárek Jan, předseda klubu
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme