Stacionář v Klatovech získal zbrusu nové posezení

24. 6. 2013

Ve Stacionáři v Klatovech se klientům žije zase o něco pohodlněji. V tomto týdnu jim doručili zbrusu novou sedací soupravu speciálně na míru „ušitou" pro hlavní místnost stacionáře.

Sedací souprava je dá se říct takový středobod našeho stacionáře. Hned ráno na ní klienti usednou při představení plánu na každý den," popisuje důležitost nového vybavení vedoucí stacionáře Mgr. Lenka Burešová. „Sedačka je v pernamenci téměř celý den a proto ta naše stará již dosloužila. Jsme velmi rádi, že díky daru od Rotary klubu Klatovy a výtěžku z benefičního plesu TOP 09 v Plzni, se nám bude ve stacionáři žít zase o něco líp," doplňuje Burešová.

Celý výtěžek z letošního plesu krajské organizace TOP 09 a Starostů Plzeňského kraje byl použit na dobročinné účely. Jsem rád, že v Klatovech tyto finanční prostředky pomohly s nákupem konkrétní věci, která zkvalitní prostředí zdejšího stacionáře. Věřím, že klientům stacionáře se v nové sedačce budou dobře plánovat každodenní aktivity," podotkl radní města Klatovy a místopředseda krajské organizace TOP 09 Ing. Martin Kříž.

Stacionář pro osoby s postižením Klatovy je jednou ze služeb, které poskytuje Diakonie Západ.
Denní stacionář poskytuje podporu a pomoc lidem s mentálním postižením z Klatov a okolí. Svým uživatelům pomáhá posílit jejich kompetence a tak zlepšit kvalitu jejich osobního života. Zaměřuje se na praktické rozvinutí dovedností v oblasti rozhodování, komunikace, pracovních návyků a společenského chování, které jsou užitečné uživatelům v běžném životě.

Stacionář se nachází v přízemí nově rekonstruované budovy bývalého dominikánského kláštera v Plánické ulici v Klatovech. Prostory jsou plně bezbariérové. Prostory stacionáře tvoří 4 místnosti (keramická dílna, výtvarná dílna, kuchyň s jídelnou a místnost samotného stacionáře). Provozní doba je od pondělí do čtvrtka 7:00 – 15:00, v pátek 7:00 – 14:00.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme