O Plzni pro cyklisty se debatovalo v Inkognitu

4. 5. 2012

Problematika cyklistické dopravy v Plzni se stala tématem středeční besedy v kavárně Inkognito. Konala se tam totiž další ze série debat s občany, které pravidelně pořádá plzeňská TOP 09. Diskuzi vedl projektant Václav Lacyk, který se tímto tématem dlouhodobě zabývá.

V úvodu se diskutovalo zejména o směřování a rozvoji cyklistické dopravy. Mluvilo se o tom, zda podporovat spíše rekreační nebo dopravní cyklistiku či o podpoře výstavby cyklistické infrastruktury. Dále byl zmíněn legislativní rámec, přístup města a financování.

Největší diskuze se rozvinula kolem způsobu vedení cyklistů v dopravním prostoru. Padly otázky, zda je vhodnější budovat samostatné cyklostezky, či smíšené stezky a jaké jsou výhody a nevýhody segregace cyklistů do společných ploch s pěšími, resp. jejich vedení spolu s motorovou dopravou ve vozovkách.

Plzeňané se také zajímali o zázemí pro cyklisty, rozmístění a zabezpečení stojanů na kola ve městě a především o možná opatření, která by skutečně podpořila cyklodopravu a přesun cestujících z auta do sedla.

Jsem potěšen, že setkání mělo parametry opravdové diskuze všech zúčastněných a věřím, že uvedená problematika se stane předmětem dalších setkání,“ uvedl Václav Lacyk.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme