Přijal jsem pozvání ředitelky na otevření Parkpavilonu

9. 6. 2013

„Rád jsem se po čase podíval do Rehabilitačního ústavu v Brandýse nad Orlicí, kde ve středu 5. 6. uspořádali slavnost k dokončení poslední etapy rekonstrukce areálu. Nová budova nazvaná PARKPAVILON už je obydlená prvními klienty, kteří otevřeli své dveře i nám, zvědavým hostům,“ uvedl Jiří Skalický po návštěvě.

Areál prochází rekonstrukcí řadu let. Postupně se proměnila historická budova i okolí. Barevné ladění nové budovy je zelené v kombinaci s přírodními materiály. Máme tady 42 nových lůžek ve dvoulůžkových pokojích, o které mají pacienti velký zájem. Zároveň máme k dispozici multifunkční sál, který slouží především pro konference a kurzy jak pro fyzioterapeuty a lékaře, tak pro laickou veřejnost,“ uvedla ředitelka a primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí Michaela Tomanová. Ta je také autorkou rehabilitační metody INFINITY method, která se zabývá terapií pohybového ústrojí, například centrací, stabilizací a uvolněním těla včetně páteře, horních a dolních končetin. Někteří pacienti po jejím absolvování nemusejí podstoupit operace pohybového ústrojí, například páteře, kloubů, nebo se zbaví bolesti, kterou trpěli už léta.

 

S ředitelkou Michaelou Tomanovou je Jiří Skalický v pravidelném kontaktu a pomáhá ji s řešením potíží, které jim přináší změna při podávání návrhu na léčebně rehabilitační péči v odborných léčebnách. Byla schválena současně s novelou zákona č. 48/1997 a vešla v platnost v dubnu loňského roku. „Připravil jsem už dvě setkání s náměstkem ministra zdravotnictví Martinem Plíškem a ředitelkou odboru zdravotního  pojištění Helenou Rögnerovou. Snažím se tak situaci, která se týká problematiky rehabilitační péče, pomoci vyřešit ve prospěch pacientů,“ dodal Jiří Skalický.

Zdenka Hanyšová Celá

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme