Představujeme kandidáty pro krajské volby

18. 7. 2024

Představujeme Vám desítku kandidátů TOP 09, které najdete na kandidátní listině koalice ODS a TOP 09 pro krajské volby na podzim roku 2024.

"Pokračování spolupráce získalo silnou podporu v členské základně TOP 09 i ODS, pro koalici bylo také všech 8 současných krajských zastupitelů. Spojení funguje programově i lidsky a daří se nám plnit naše programové cíle. Chceme proto i nadále ve spolupráci pokračovat,” shrnul lídr za TOP 09 Michal Sláma.

Kandidátka pro volby: 2024 zastupitelstva krajů

Kraj: Pardubický
Volební strana: ODS a TOP 09 (koalice TOP 09 a ODS)

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl. Navrhovatel
4. Ing. Michal Sláma, MBA

Ing. Michal Sláma, MBA

38 let

vědecký pracovník, projektový manager, krajský zastupitel

Pardubice, TOP 09

MICHAL SLÁMA

vědecký pracovník, projektový manažer.

Jsem vědecký pracovník a spolumajitel softwarových a technologických společností, zabývajících se vývojem dekontaminačních a zdravotnických zařízení i softwarových aplikací. Specializuji se také na oblast nízkoteplotního plazmatu v mikrobiologii. Mou zálibou je moderní umění, literatura,  mám rád operu. Hraji badminton a dříve jsem i závodil na horském kole. Ke své potěše a nelibosti širokého okolí hodně a špatně zpívám. 

Zasadím se o nastavení efektivního systému práce s dětmi různých typů nadání. Rovněž chci pokračovat v zavádění efektivní péče o duševní zdraví. Velmi rád bych rovněž v pardubické nemocnici vybudoval moderní zázemí pro rodiny předčasně narozených novorozenců.

38 vědecký pracovník, projektový manager, krajský zastupitel Pardubice TOP 09 TOP 09
8. PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

70 let

primář Pardubické nemocnice, krajský zastupitel

Pardubice, TOP 09

JIŘÍ SKALICKÝ

primář Pardubické nemocnice, krajský zastupitel, milovník koní, sportovní střelec

Od r. 1991 jsem primářem biochemických laboratoří Pardubické nemocnice, přednáším na Univerzitě Pardubice. Dlouhodobě podporuji charitativní organizace (jsem členem světového LIONS clubu). Mám zkušenosti ze všech úrovní politiky, do které jsem vstoupil v r.1998, 7 let jsem byl poslancem Parlamentu ČR, kde jsem působil až do r.2017. Zajímá mě historie, sportovní střelba a koně(dostihy). V současné době jsem prezidentem Dostihového klubu na pardubickém závodišti.

Mým hlavním tématem bylo a je zdravotnictví, sociální péče. Také podpora vědy a výzkumu, mladých a nadaných lidí. Zaměřím se na další modernizaci klíčových oddělení v nemocnicích našeho kraje a na stabilizaci fungování zdravotnické záchranné služby. Dále pak na rozvoj telemedicíny a využití umělé inteligence, nemocniční lékárny jako centra odbornosti a maximální dostupnosti léků, podporu mladých lékařů a jejich stabilizaci, vzdělávání nadaných  studentů, podporu firem, které produkují výrobky s vysokou přidanou hodnotou.

70 primář Pardubické nemocnice, krajský zastupitel Pardubice TOP 09 TOP 09
12. Ing. Michal Pilař

Ing. Michal Pilař

38 let

projektový manažer, podnikatel, zastupitel MO Pardubice VI

Ronov nad Doubravou, TOP 09

MICHAL PILAŘ

projektový manažer, podnikatel, zastupitel městského obvodu Pardubice VI

 

Strávil jsem většinu života v Pardubicích, kde pracuji jako projektový manažer a podnikám v oblasti vývoje softwaru a terapeutických aplikací pro osoby s poruchami autistického spektra. Vystudoval jsem Fakultu informatiky a managementu (na UHK). Jsem zastupitel v obvodu Pardubice VI. a místopředseda krajského výboru pro informatiku, e-Government a digitalizaci, kde se snažím uplatnit své zkušenosti z oblasti informatiky, podnikatelského prostředí nebo zavádění moderních přístupů a technologií ve firmách. Organizoval jsem v Pardubicích konferenci k problematice Smart Cities. 

 

Chci přiblížit řízení kraje občanům – podpořit zavádění moderních přístupů a digitalizace, například komunikaci s úřadem online z pohodlí domova. Za prioritu považuje rozvoj investičních příležitostí a infrastruktury od rychlejšího internetu po opravené silnice. Zasadím se o udržení absolventů v Pardubicích a podporu podnikatelského prostředí v kraji.

38 projektový manažer, podnikatel, zastupitel MO Pardubice VI Ronov nad Doubravou TOP 09 TOP 09
17. Ing. Miloš Mička

Ing. Miloš Mička

67 let

místostarosta Moravské Třebové

Moravská Třebová, TOP 09

MILOŠ MIČKA

 

Jsem rodák z Moravské Třebové, kde žiji prakticky celý život.

Po absolvování Vysoké textilní školy v Liberci jsem pracoval krátce v textilním průmyslu. Od roku 1989 jsem začal pracovat v oblasti školství na dnešní Integrované střední škole Moravská Třebová, od roku 1993 do roku 2018 pak ve funkci ředitele školy. Od roku 1998 se aktivně zapojuji do komunální politiky v Moravské Třebové a dvě volební období jsem vykonával funkci starosty města. V současnosti působím ve funkci neuvolněného místostarosty města.

K mým zálibám patří zejména cyklistika. 

67 místostarosta Moravské Třebové Moravská Třebová TOP 09 TOP 09
22. Ing. Josef Zavoral

Ing. Josef Zavoral

45 let

OSVČ, odborný poradce v lesním hospodářství, místostarosta obce Široký Důl

Široký Důl, TOP 09

JOSEF ZAVORAL

OSVČ, odborný poradce v lesním hospodářství, místostarosta obce Široký Důl

 

Narodil jsem se v krásném historickém městě Polička, ale mám to štěstí celý život bydlet v nedaleké malé obci Široký Důl. Odtud jsem si na pár let odskočil na studia do Prahy. Po návratu jsem pak několik let pracoval v telekomunikacích a informačních technologiích. V současné době jsem navázal na svá studia a jako OSVČ dělám poradenství v lesním hospodářství.

 Pokud mám volný čas, rád vyrazím na hory, vodu nebo dovolenou spojenou s poznáváním historicky zajímavých míst.

Členem TOP 09 jsem od roku 2018, kdy hlavní motivací ke vstupu bylo ztotožnění se s jejími hodnotami.

Na krajské úrovni bych se rád i nadále podílel na projektech souvisejících se životním prostředím a zemědělstvím. Jako zásadní vidím adaptaci na klimatické změny v našich lesích a krajině, což je komplexní problém.  Zaměřit se lze např. na změnu druhové skladby lesů a zadržování vody v krajině.

45 OSVČ, odborný poradce v lesním hospodářství, místostarosta obce Široký Důl Široký Důl TOP 09 TOP 09
27. Ing. Josef Sellák

Ing. Josef Sellák

52 let

ekonom, zastupitel města Chrudim

Chrudim, TOP 09

JOSEF SELLÁK

EKONOM, ZASTUPITEL MĚSTA, CESTOVATEL

ekonom, zastupitel města Chrudim, cestovatel

Jsem rodilým Chrudimákem, kde jsem vystudoval strojní průmyslovku, ale jelikož záhy na to mě začala více přitahovat ekonomie než strojařina, tak jsem při zaměstnání vystudoval na Univerzitě Pardubice obor Hospodářská politika a správa se zaměřením na ekonomiku veřejného sektoru. Od roku 2000 pracuji na úseku kontroly dotací. Volný čas nejraději trávím při sportu a hlavně cestováním po krásách naší vlasti. Ze zahraničí mám nejraději Itálii.

Na krajské úrovni bych chtěl upřít pozornost na rozvoj cestovního ruchu, neboť dle celorepublikových statistik návštěvnosti českých a moravských krajů, tak je náš Pardubický kraj velmi nedoceněný. Pardubický kraj by zkrátka měl trvale patřit mezi kraje, kde je radost žít, a který je radost navštěvovat.

52 ekonom, zastupitel města Chrudim Chrudim TOP 09 TOP 09
32. Miloš Fogl

Miloš Fogl

54 let

obchodní manažer výrobce stavebních materiálů

Vysoké Mýto, TOP 09

MILOŠ FOGL

Obchodní manažer výrobce stavebních materiálů, regionální patriot, fanoušek fotbalu hokeje a akčních filmů, dobrovolník

 

Narodil jsem se v roce 1970 v Ústí nad Orlicí. Do roku 1994 jsem žil v nedaleké obci Velká Skrovnice, od té doby bydlím ve Vysokém Mýtě.

Jsem absolventem Střední průmyslové školy železniční Letohrad. Po základní vojenské službě jsem pracoval 4 roky jako stavební dělník a stavbyvedoucí. Aktuálně již osmadvacátým rokem působím jako oblastní manažer výrobce stavebních materiálů.

Jsem ženatý, mám 2 dcery.

Členem TOP 09 jsem od jejího založení roku 2009.

Aktivně se snažím ovlivňovat společenské dění ve Vysokém Mýtě. Administruji web a FB profil Naše Mýto. Ve spolupráci s institutem Topaz pořádám besedy s osobnostmi. Čtvrtým obdobím jsem členem majetkové komise rady města, třetím rokem pak členem komise pro regeneraci památek.

54 obchodní manažer výrobce stavebních materiálů Vysoké Mýto TOP 09 TOP 09
37. Ondřej Müller

Ondřej Müller

36 let

PR manažer, zastupitel města Pardubice

Pardubice, TOP 09

ONDŘEJ MÜLLER

MARKETINGOVÝ MANAŽER, ZASTUPITEL MĚSTA PARDUBICE, SPORTOVEC - IRONMAN

Narozen ve Vysokém Mýtě, od malička Pardubák, srdcem i Kunvalák. Mé životní názory a postoje vychází z rodinné zkušenosti, kdy komunisti ve vykonstruovaném procesu odsoudili a uvěznili mého pradědečka. Nikdy jsem nebyl nezaměstnaný ani zaměstnaný. Ve 21 letech jsem si opatřil živnost a od té doby podnikám. Profesně se zabývám zejména PR a marketingem, pracuji jako krajský manažer TOP 09. S manželkou jsme vybudovali úspěšnou sportovní organizaci, která se zabývá výchovou malých plavců. Jako manažer sportovního klubu se starám zejména o jeho financování a propagaci. Sport, zejména triatlon, vyplňuje i můj volný čas a jinak tomu není ani u manželky a obou dcer.

I v politice je mým hlavním tématem podpora sportování mládeže. Zdravá a odolná společnost je ta, která sportuje. Proto musí kraj dále budovat sportovní infrastrukturu a nastavovat takové podmínky, aby se přirozeně hýbalo co nejvíce dětí.

36 PR manažer, zastupitel města Pardubice Pardubice TOP 09 TOP 09
42. Ing. Lukáš Horčík

Ing. Lukáš Horčík

43 let

vedoucí stavebního střediska

Moravská Třebová, TOP 09

LUKÁŠ HORČÍK

ŘEDITEL OBLASTNÍHO ZÁVODU, SILNIČÁŘ, MUZIKANT A PŘÍLEŽITOSTNÝ ZVUKAŘ

Narodil jsem se v roce 1980 v Moravské Třebové. Po dokončení VUT Brno pracuji na různých pozicích ve stavebnictví. Ve volném čase spoluorganizuji kulturní akce v místním KD, hraji a zpívám v místní rockové kapele, miluji cestování  na motorce a jezdím  na kole a lyžích. 

V komunální politice jsem činný v samosprávné komisi a dříve v kontrolním výboru a dopravní komisi. 

43 vedoucí stavebního střediska Moravská Třebová TOP 09 TOP 09
47. Ing. Mgr. Martin Slezák

Ing. Mgr. Martin Slezák

42 let

podnikový právník, dopravní inženýr, zastupitel města Pardubice

Pardubice, TOP 09

MARTIN SLEZÁK 

právník a dopravní inženýr, zastupitel města Pardubice

Pracuji v Dopravním podniku města Pardubic a.s. jako podnikový právník, specialista na strategické projekty dotované z Evropských fondů a příležitostný řidič trolejbusů a autobusů. Věnuji se též astronomii, působím jako průvodce po hvězdné obloze na Hvězdárně barona Artura Krause v Pardubicích. Rád jezdím na kole, v zimě i na běžkách. Jsem ženatý, mám tři syny a dceru.

V politice se zaměřuji na témata související s dopravou a s kvalitou veřejné správy s důrazem na její transparentnost a hospodárnost. V krajské samosprávě se chci zaměřit na systém veřejné dopravy, zejména pak na dotažení integrace jednotlivých způsobů dopravy.

42 podnikový právník, dopravní inženýr, zastupitel města Pardubice Pardubice TOP 09 TOP 09

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme