Senior symposium pokračovalo v Dřevohosticích

V pondělí 22. října přivítaly Dřevohostice seniory z mikroregionu Moštěnka.

24. 10. 2012 | 15:00

V sále místní sokolovny se jich nakonec sešla bezmála stovka. Spolu s náměstkem přerovského primátora Dušanem Hluzínem převzal záštitu nad touto akcí starosta městyse Stanislav Skýpala. Organizačně se na akci podíleli také Jarmila Odložilová, ředitelka Domova ADAM v Dřevohosticích - a také dřevohostický místostarosta Petr Dostál.

Uvedly to webové stránky přerovského magistrátu.

Přítomné seniory mimo jiné oslovila i poslankyně Jitka Chalánková, následovala série odborných přednášek úředníků z Olomouckého kraje, sociálních pracovníků z přerovského magistrátu a místního Domova ADAM. Jako zářný příklad aktivního seniora se shromážděným seniorům představila Dagmar Plšková z přerovského občanského sdružení Most k životu. Ani v Dřevohosticích nechybělo vystoupení zástupce University třetího věku při Palackého universitě v Olomouci, psychologa z přerovského Psychosociálního centra a děkana Římskokatolické farnosti v Přerově.

V závěrečném bloku vystoupila se svou přednáškou olomoucká Euroklinika, následována ředitelem a jeho lékařským náměstkem z hranické nemocnice. Program Senior symposia příjemně rozproudilo vystoupení místního tanečního studia TADOMI, zazářily zde mažoretky TŘPYTKY a obdivuhodné bylo i vystoupení klientů z místního Domova ADAM. Hudební tečka za dřevohostickým Senior symposiem patřila vystoupení přerovské skupiny IMPERIO.

V pondělí 29. října se v Brodku u Přerova uskuteční už poslední ze série Senior symposií, která pro seniory v mezích své působnosti připravili sociální pracovníci z oddělení sociální prevence a pomoci přerovského magistrátu. V Brodku u Přerova budeme mít tu čest přivítat Patronku Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity - českou herečku Květu Fialovou. Součástí akce bude také autogramiáda této významné herecké osobnosti, dodal přerovský web.

olomouckenovinky.cz | 24.10.2012 | Rubrika: z regionů | Strana: 0 | Téma: Poslanci - Chalánková Jitka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme