Místostarosta Šternberku Leo Czabe informuje, měsíc červen velmi rychle utekl

Měsíc červen uběhl ve Šternberku velmi rychle. Hned začátkem června se uskutečnil závod Ecce homo. Závod začal 1.6. tréninkem, samotný závod proběhl v neděli 2.6..

2. 7. 2024

ecce-homo-1

V sobotu 1.6. se na šternberském náměstí uskutečnily také Dny v pohybu, kdy se celý den střídaly různá vystoupení s více i méně známými hudebními skupinami.

Ve stejném termínu, tedy od 1.6. začala ve městě fungovat terénní služba Podané ruce, od které si slibujeme výraznou pomoc při řešení vážných konfliktů vznikajících v souvislosti se dvěma novými vyloučenými lokalitami, z nichž jedna je přímo v centru města.

podane-ruce

Dne 4.6. byli na radnici přivítáni dva mladí astronomové, kteří se umístili v celostátním kole na třetím a dvanáctém místě astronomické olympiády a budou od 3. - 10. října reprezentovat Českou republiku v nepálském Káthmándů.

astronomicka-olympiada

Tak jako všude proběhly i ve Šternberku volby, kterých jsem se samozřejmě zúčastnil. Volby vyhrálo ANO s 28,98 %, na druhém místě se umístilo Spolu s 19,91 % hlasů.

V červnu dále ukončila činnost taxislužba Kopíček, která ve Šternberku provozovala službu Senior taxi. Během relativně krátké doby (do konce června) se podařilo najít novou taxislužbu - Black and White taxi, která končící firmu nejen zastoupila, ale podařilo se zajistit téměř totožné služby za výrazně lepších podmínek. Senioři 70 + budou po Šternberku nadále jezdit za cenu 30,-Kč za jízdu, kdy Město Šternberk na každou jízdu přispívá částkou 30,- Kč (celková cena jízdy je 60,- Kč).

Přeji všem krásné zasloužené odpočinkové léto!

Místostarosta Šternberku Leo Czabe

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme