SPOLU jsme v kraji rozdali téměř 2 500 respirátorů

12. 3. 2021

Koalice SPOLU místo investice do březnové kampaně nakoupila téměř 30 000 kvalitních respirátorů FFP2 české výroby. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 se tak rozhodly proto, že v ČR platí plošná povinnost nosit respirátory, které mohou být pro sociálně slabé nezanedbatelnou finanční zátěží. Představitelé koaličních stran rozdávali respirátory v regionech v průběhu uplynulého týdne. V Moravskoslezském kraji rozdali kandidáti SPOLU téměř 2 500 respirátorů. Kandidáti za TOP 09 si vytipovali a rozvezli respirátory do celkem tří zařízení – Diakonie Příbor, Domov Odry a sociálního zařízení Náš svět.

"Někdy zapomínáme na ty, kteří jsou dočasně zdravotně omezeni a potřebují pomoc pro návrat zpět do běžného života. Občas je těch zdravotních omezení najednou více, než si zdravý člověk dokáže vůbec představit. Važme si sociálních zařízení, kde lidem s omezeními umožňují zapojit se zpět do běžného života, rozvíjejí jejich dovednosti, posilují jejich samostatnost. Jedním z takových sociálních zařízení je Náš svět, příspěvková organizace v Pržně. Poskytují sociální služby pro osoby s mentálním postižením v kombinaci s tělesným, smyslovým a duševním onemocněním. Rozhodli jsme se darem 400 ks respirátorů FFP2 českého výrobce podpořit zaměstnance a klienty tohoto zařízení." říká Jan Koloničný, lídr kandidátky SPOLU za TOP 09 v Moravskoslezském kraji.

Další kandidát na koaliční kandidátce za Moravskoslezský kraj, Michal Škrobánek dodává: „Jsem moc rád, že se naše koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) rozhodla vložit finanční prostředky do konkrétní a hmatatelné pomoci v podobě respirátorů české výroby. V týdnu jsem se setkal s ředitelkou Domova Odry, paní Ing. Pavlínou Koláčkovou, abych ji jménem svým i jménem TOP 09 předal tyto respirátory, které poslouží jak pro klienty domova, tak pro samotné pracovníky. Velmi si vážím vřelého přijetí a samotné práce těchto lidí. V Domově Odry již nějakou dobu pobývá i má prababička, které bude letos devadesát devět let. Díky tomu vím, jak potřebná je pomoc právě v tomto sektoru.

 respiratory-domov Odry respiratory-diakonie Příbor

Markéta Čuříková

Krajská manažerka TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme