Další hřebík do rakve kapitalismu! Urááá!!

Tak se na to podívejme, radní města Liberce hodlají vyhlásit stavební uzávěru na stavby hotelů, penzionů a ubytoven pro celé území města. Potrvá do doby vydání nového územního plánu, což bude někdy na svatého Dyndy, a platit by měla začít už od příštího roku. Důvod? Úředníci zjistili, že máme v Liberci 1 500 míst v ubytovnách, tak není důvod stavět další.

„Končíme, nic nového nerozjíždět!“ ozývá se z radnice. Ale pozor, když budou radní chtít, mohou dát výjimku. Takže nejenže se vrátily staré komunistické manýry, kdy jen Strana a Vláda věděla, co je pro občana dobré a co už ne. Kolik spotřebuje toaletního papíru a sní o Vánocích banánů a pomerančů. Pak jsme museli stát fronty a divili se, když bilanční příděl prostě nevyšel.

Ale máme zpátky i krásnou prokorupční příležitost. Skvělé, v dobách volebních kampaní má ANO a Změna plná ústa boje proti korupci. A když jsou u vesla – vyhlásí stavební uzávěru a budou vydávat výjimky. Tak začněte počítat, páni podnikatelé! A nejen podnikatelé, ale všichni, kteří chcete v Liberci něco dělat, něco budovat. Vězte, že odteď musíte s pokorou a „zajímavou“ nabídkou přijít a pěkně poprosit! A na radnici vám paní náměstkyně Hrbková možná udělí výjimku. Že vůbec není jisté, že onu výjimku dostanete? „Tak si to postavíme sami. Už máme připravený projekt!“ hřímá guru Jenda. Radnice má v plánu otevřít svou městskou ubytovnu, vyjde na dvanáct milionů korun a ty chce z evropských dotací. Jak snadné! Běžte do…. s tím tržním hospodářstvím, že?

Robert Korselt 

místopředseda MV TOP 09 Liberec

Občasník I NÁŠ LIBEREC, listopad 2015

Přílohy
PDF Občasník I NÁŠ LIBEREC č. 1.pdf (2.6 MB)
Štítky
Osobnosti: Robert Korselt
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme