Vyjádření Mgr. Kateřiny Vojtěchové k negativní kampani IDNES vůči TOP 09 Trutnov

17. 8. 2010

Vážený pane Truhličko,
ráda bych Vám sdělila své stanovisko k Vašemu zjednodušujícímu a tendenčnímu článku v IDNES 13.08.2010. Domnívám se, že v souladu s novinářskou etikou by bylo, když už jste chtěl použít mé jméno, mne alespoň kontaktovat a zeptat se na mé stanovisko.

V Janských Lázních bylo ještě donedávna vč. Martina Košťála pět řádných členů TOP 09, Martin Košťál se v momentě, kdy zjistil, že nebude mít podporu ostatních členů na lídra kandidátky rozhodl, že kandidovat nebude vůbec a se slovy „mám chuť na pivo“ odešel, začal sestavovat jinou kandidátku a poté vystoupil z TOP 09. Teprve pak začali zbylí čtyři členové TOP 09 sestavovat jedenáctimístnou kandidátku, na jejímž složení a pozici jednotlivých kandidátů se jednohlasně shodli.

Co se týče Vámi podsouvaného „podnikatelského záměru ovládnout Krkonoše“: jsem majitelkou lyžařské školy K+K Ski School, která v Janských Lázních působí od roku 1995. Já sama v Janských Lázních žiji od roku 1974, kdy jsem se narodila. Vzhledem ke znalosti místního prostředí a dlouholeté praxi v turistickém ruchu doufám, že mohu svými zkušenostmi rozvoji horské obce v době ekonomické krize a masivního odlivu zejména zahraničních turistů být velmi prospěšná.

Společnost Kněžice s.r.o. byla založena minulý měsíc za účelem výuky lyžování v oblasti Vrchlabí, zatím nemá žádnou činnost. Pan Kočí žije a podniká ve Špindlerově Mlýně od roku 1994. K+K Ski school s agenturou Yellow point dlouhodobě spolupracuje.

Pokud je mi známo nemá žádná politická strana sestavující kandidátku v Janských Lázních víc členů než by se dalo spočítat na prstech jedné ruky.

Pane Truhličko, teď když znáte skutečnosti, které jste měl znát před napsáním tohoto článku, stále ještě se domníváte, že : „Slabou členskou základnu nové strany TOP 09 v regionech se snaží využít podnikatelská lobby k ovládnutí radnic ve známých krkonošských střediscích?

Přeji hezký den a těším se na Vaši odpověď.

Mgr. Kateřina Vojtěchová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme