Kytlík: Říjnové slovo starosty

2. 10. 2024

Vážení spoluobčané,

s úlevou jsem po několika deštivých dnech uvítal opět dny slunečné. Ničivá povodeň se nám vyhnula, ale o to více jsem v myšlenkách se všemi, kteří podobné štěstí, jako my v Kostelci, neměli. Poděkování patří všem pracovníkům Povodí Labe, kteří včasnou manipulací na vodním díle Pastviny dokázali tok Divoké Orlice protentokrát „zkrotit“. Velká voda prověřila povodňové orgány města. Touto cestou děkuji ještě jednou všem, kteří se podíleli na preventivních opatřeních, jednotce dobrovolných hasičů, zejména za pomoc v Borohrádku, a též členům povodňové komise.

Rád bych zmínil, že již měsíc běží v rámci pilotního zapojení do systému Corrency projekt na podporu rodin s dětmi ve věku 0–15 let a jsem potěšen velkým zájmem ze strany rodičů. V době, kdy píšu tento úvodník, bylo zaregistrováno 295 dětí a 15 poskytovatelů volnočasových a sportovních aktivit, bez kterých by nebylo možné projekt spustit. Mám z toho velkou radost.

Přeji vám, abyste si ještě naplno užili poslední slunečné dny a načerpali energii, než k nám dorazí typické sychravé a mlhavé podzimní počasí. 

Tomáš Kytlík

starosta města Kostelec nad Orlicí

Zdroj: Město Kostelec nad Orlicí

Štítky
Osobnosti: Tomáš Kytlík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme