ODS hledala recept na krajské volby

24. 10. 2011

Karlovarský kraj ­ Hned dvě politické strany měly o uplynulém víkendu své sjezdy. Jednalo se o ODS a TOP 09. Na obou konferencích nechyběli zástupci z Karlovarského kraje. Ti řešili například krajské volby, nebo se kontaktovali na stranické ministry, aby zajistili řešení místních problémů.

ODS měla svou konferenci v Praze a jedna z hlavních otázek zněla, zda členové strany podpoří nadále současné vedení strany. „Podpora byla podle mě jednoznačná. Sjezd byl mimořádně klidný a věci předložené vedení prošly bez problémů. Vedení byl prodloužen mandát formou změny stanov,” uvedl Jiří Vaněček, šéf karlovarské ODS.

Tato slova potvrdil také Petr Černý, místopředseda chebské ODS. „Na kongresu jsem hlasoval pro prodloužení mandátu současného vedení ODS do konce roku 2012, protože mne a ostatní delegáty za oblast Cheb k tomu zavázal svým usnesením oblastní sněm ODS Cheb,“ uvedl místopředseda. Podle Vaněčka byl sněm zaměřený také na blížící se krajské volby. „Řešili jsme jejich přípravu, kampaň a další věci. Chceme se vyhnout některým chybám z minulosti a připravit více centralizovanou kampaň,” řekl Vaněček.
Ten hodnotil sněm jako vydařený a podnětný.

TOP 09 měla svůj sjezd v Hradci Králové. Velmi příjemnou zprávou pro členy strany bylo rozhodnutí Karla Swarzenberga, že bude kandidovat na prezidenta. „Je mi sympatické, že jdeme do boje,” řekl Petr Zahradníček, místopředseda krajské TOP 09. Jeho kolega a krajský předseda Josef Malý se také stal úspěšně členem výkonného výboru. „Do nějakých dalších funkcí jsme se nějak nehrnuli, i když jsme velmi úspěšný kraj, protože máme poslance i senátora,” doplnil místopředseda. TOP 09 také představila své nové heslo ­ Nepostávat, nekoukat, makat. „K tomuto tématu byla připravena také nejrůznější videa a domnívám se, že je to dobře promyšlené a pravdivé heslo,” zhodnotil Petr Zahradníček.

Společně s ostatními delegáty  vnímal konferenci také jako možnost, jak se zkontaktovat se stranickými ministry a řešit s nimi konkrétní problémy regionu. „Je to příhodné a méně formální. Je potřebné jednat a komunikovat s těmito lidmi o konkrétních věcech,” dodal místopředseda.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme