Odcházím se vztyčenou hlavou, ohlásil Rudolf Chlad

29. 10. 2013

Kdo je v Karlovarském kraji velmi oblíbeným politikem? Podle preferenčních hlasů bývalý náčelník horské služby Rudolf Chlad. „Kroužkem“ jej v parlamentních volbách vyznamenalo 2 098 lidí, čímž ze třetího místa přeskočil lídra kandidátky TOP 09 Romana Malečka.

„Množství preferenčních hlasů mě potěšilo. Když už člověk odchází ze Sněmovny, tak se vztyčenou hlavou,“ řekl Rudolf Chlad, který poslancování ukončil kvůli rozpuštění parlamentu. Spousta lidí mu po volbách volala s tím, že je systém nespravedlivý. „Lidem za hlasy moc děkuji. Myslím, že není ještě všem dnům konec. O politiku se budu zajímat dál, nechci být v důchodu nečinný,“ řekl Rudolf Chlad. Stále má připravené zákony v paragrafovém znění. Například o cizojazyčných reklamách či bezpečném pohybu na horách. Rudolf Chlad nebyl jediným, kdo lídra TOP 09 v kraji překroužkoval.

Podařilo se to také karlovarskému primátorovi Petru Kulhánkovi a jeho náměstku Jiřímu Klsákovi. Roman Maleček se z toho však hroutit nehodlá. „Upřímně řečeno, je to vcelku jedno. Dopadlo to pro nás špatně, protože nám scházelo nějakých tisíc hlasů, abychom získali jeden mandát,“ mrzelo jej.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme