O Karlovy Vary mají zájem zaměstnanci těžařských společností ze Sibiře

23. 9. 2011

Andrea STROHMAIEROVÁ, moderátorka
O Karlovy Vary mají zájem zaměstnanci těžařských společností ze Sibiře. Od pobytu je ale odrazuje problematika vyřizování víz. Lázeňském město proto v současné době jedná s ministerstvem zahraničí a vnitra, aby došlo ke zjednodušení procedury udělování víz pro ruské žadatele. Podle senátora Jana Horníka by tyto kroky měly být stejné jako například v sousedním Německu.

Jan HORNÍK, senátor
My, pokud to neuděláme, přicházíme o investice v místě, přicházíme o podnikatele, který tady dneska mají nemovitosti, který by tady mohli podnikat a dokonce vidíme trend, že nám začínají tito podnikatelé z naší karlovarské oblasti utíkat. Ten zásadní rozdíl je v tom, že u nás přijede klient, kterej přijede od datumu do datumu a musí odletět. Neexistuje výjimka. A třeba v Německu dostane vízum na půl roku a může přijet do toho Německa, do toho schengenského prostoru kdykoliv.

Andrea STROHMAIEROVÁ, moderátorka
I proto je aktuálním tématem například vznik nového leteckého spojení mezi Irkutskem a Karlovými Vary. Náklady na linku by patrně hradila ruská strana.

ČRo Plzeň - Pořad: Události dne - Karlovarský kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme