Mattoni uvedla,že odstoupila od jednání o partnerství s KV Arenou

10. 1. 2014

Společnost Karlovarské minerální vody (KMV) dnes oznámila, že odstoupila od jednání o titulárním partnerství s karlovarskou KV Arenou a nechá prostor jiným zájemcům o partnerství. "Pokud tyto nové možnosti nebudou reálně naplněny, je společnost KMV připravena znovu otevřít jednání a KV Arenu podpořit," uvedl ale Alessandro Pasquale, generální ředitel KMV. Podle ředitele KV Areny Romana Malečka to neznamená konec jednání o možném partnerství. Řekl to dnes ČTK.

Multifunkční hala KV Arena hledá stabilního sponzora od zahájení svého provozu v roce 2009. "Jednání s KMV byla na dobré cestě. Pak se objevily články v médiích, že bychom měli postupovat transparentně a vypsat výběrové řízení. O možných jiných partnerech mluví i jeden z hlavních partnerů HC Energie Karlovy Vary Karel Holoubek," řekl ČTK Maleček.

Společnost Karel Holoubek - Trade Group a. s. je po Sokolovské uhelné, která je generálním partnerem, jedním z hlavních sponzorů hokejového klubu HC Energie. Klub využívá KV Arenu jako svůj domovský stánek. Město KV Arenu dotuje miliony korun ročně, stejně jako hokejový klub.

"My nyní počkáme na konkrétní nabídky jiných zájemců o partnerství s KV Arenou a podle toho budeme jednat. Pokud by nepřišly nebo byly nižší, než nabízí Mattonka, vrátily bychom se k jednání," dodal Maleček.

To potvrzuje i společnost KMV. "Pokud KV Arena najde partnera, který je ochoten ji podpořit vyšší částkou, jsou KMV připraveny od předběžných dohod o partnerství odstoupit," potvrdil Alessandro Pasquale, místopředseda představenstva a generální ředitel KMV.

KV Arena byla dokončena v roce 2009 a v ceně přes jednu miliardu korun byla největší investicí města v novodobé historii. V loňském roce ji město podle schváleného rozpočtu dotovalo provozně 17,5 milionu korun. Další prostředky z města ale plynou i na významné kulturní akce v KV Areně a také na podporu hokejového klubu.

Podle Malečka by se mohla KV Arena změnit i na Mattoni Arenu, ale o tom by se ještě muselo jednat. "Možností je více. HC Energie má sponzorské smlouvy a není možné například změnit jen tak reklamy na ledové ploše," dodal Maleček.

Pavel Peňás dr

Zdroj: isport.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme