Vyjádření zástupců TOP 09 v Jihomoravském kraji na článek „Ředitelka jihomoravského úřadu práce najímala politiky jako poradce“ který vyšel 12. února 2014 na serveru iDnes.cz

13. 2. 2014

V článku „Ředitelka jihomoravského úřadu práce najímala politiky jako poradce“, který vyšel včera na serveru iDnes.cz, nezaznělo vysvětlení Jana Vituly. Krajský předseda TOP 09 se proto rozhodl některé informace uvést na pravou míru.

„V roce 2013 jsem cca půl roku (měsíční mzda cca 18 tis.) měl uzavřenou smlouvu s Krajským úřadem práce v Brně. V uvedeném období jsem se zabýval především problematikou strukturálních fondů a realizace projektů. Stojí za zmínku, že v uvedeném období se tento úřad stal nejúspěšnějším ze všech krajských úřadů práce v ČR v oblasti čerpání strukturálních fondů,“ vysvětlil krajský předseda TOP 09 své působení na úřadě práce.

V podobné situaci byli i další zástupci TOP 09, o kterých je v článku řeč. Zcela jasně stanovenou náplň práce měl i Jaroslav Kacer. "Radil jsem s nastavením a alokací jednotlivých projektů, například Praxe pro mladé," uvedl i pro iDnes.cz Kacer s tím, že za svou práci dostával asi třináct tisíc korun po tři měsíce.

Jindřich Zuziak na úřadě analyzoval mino jiné dodavatelské smlouvy a rozpočet provozních výdajů celé krajské pobočky ÚP ČR, i jeho odměna byla v rozmezí deseti až patnácti tisíc za měsíc.

Petr Štědronský, krajský manažer TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme