Úpravy stadionu Srbská: zrenovují se vstupy, ozvučení a osvětlení

10. 7. 2024

Blíží se významná rekonstrukce stadionu na Srbské. Rada města Brna dnes odsouhlasila nové zadávací řízení na technologické vybavení areálu, aby i nadále splňoval požadavky nejvyšších fotbalových soutěží. Úpravy mají být hotovy do léta 2025 a odhaduje se, že budou stát 20 milionů korun.

„Modernizace se týká všech vstupů pro veřejnost, které disponují turnikety se systémem kontroly lístků. Vstupní brány zároveň budou kompatibilní se současným kamerovým systémem v areálu. Dále se zrenovuje ozvučení uvnitř i vně stadionu s připojením na nezávislý zdroj elektřiny. Vylepšení mají být kompletní do konce května 2025,“ uvedl náměstek primátorky René Černý.

„Dále se nainstaluje nové umělé osvětlení odpovídajících kvalit, a to včetně náhradního zdroje napájení. Tato část rekonstrukce se zkompletuje nejpozději do 31. července 2025. Zároveň se počítá s tím, že zhotovitel dodá i projektovou dokumentaci a provede veškeré přípravné úkony,“ sdělil radní pro oblast sportu Tomáš Aberl.

Stadion v Srbské ulici musí projít větší modernizací, aby vyhovoval aktuálním standardům Fotbalové asociace České republiky a Ligové fotbalové asociace. Jestliže by areál certifikací neprošel, nemohl by hostit zápasy první ani druhé ligy či mezinárodní utkání.

Tiskové středisko MMB

V Brně dne 10. července 2024

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme