Dotace do sportovní infrastruktury: opraví se fotbalové hřiště a vznikne florbalová hala

10. 6. 2024

Dvě dotace, které významně podpoří sportovní infrastrukturu, dnes projednala Rada města Brna. Peníze se využijí k rekonstrukci fotbalového hřiště klubu FC Svratka Brno v Žabovřeskách a stavbě nové haly florbalistů FBŠ Hattrick Brno na Lesné. Celkově se rozdělí téměř 14 milionů korun, ještě je však zapotřebí souhlasu zastupitelů.

Ve Fanderlíkově ulici se chystá revitalizace fotbalového hřiště, jež využívají sportovci FC Svratka Brno všech věkových kategorií. „Nynější plochu s přírodním povrchem nahradí umělý trávník, který bude obsahovat vsyp z křemičitého písku a gumového granulátu. Chybět nemá ani automatická závlaha hřiště díky šesti postřikovačům a systému zpětného vsakování vody do půdy. Prostor osvětlí šestice stožárů s LED světlomety a kolem střídaček vyroste kvalitní oplocení z 2D pletiva,“ uvedl radní pro oblast sportu Tomáš Aberl. Hřiště může sloužit i školám, případně dalším sportovním oddílům. Hotovo má být do konce dubna 2025.

Dotaci obdrží také florbalový klub FBŠ Hattrick Brno, který staví halu v areálu TJ Start na Lesné. „Objekt bude mít rozměry 24 metrů × 49 metrů, přičemž jeho multifunkční plocha vyhoví nejen florbalu, ale i házené, futsalu, korfbalu, volejbalu či karate. Zastřešení zajistí přetlakové nafukovací zařízení. V prvním nadzemním podlaží se počítá se sprchami, toaletami, úklidovou místností a skladem. O patro výše bude sklad, hygienické zázemí, terasa a univerzální místnost, jež může fungovat jako klubovna, menší tělocvična nebo prostory pro fyzioterapii,“ přiblížil Tomáš Aberl. Hala má vzniknout do října a kromě mládeže Hattricku ji využije i široká veřejnost.

Dotace na fotbalové hřiště činí 6 240 000 korun, na sportovní halu potom 7 743 000 korun. Rozdělení peněz ovšem musí ještě schválit Zastupitelstvo města Brna. Oba projekty současně jsou spolufinancovány Národní sportovní agenturou.

Tiskové středisko MMB

V Brně dne 5. června 2024

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme