15. 7. 2020


Při červencové procházce se psy jsem objevila 2 černé skládky suti, dlaždic, cihel a dalšího starého stavebního materiálu na lesní cestě na Soběšice, kousek za Mokrou Horou. Obě hromady byly kousek od sebe, zřejmě je tedy dovezl jeden člověk. Že se tento materiál v lese časem nerozpadne, je snad jasné každému. Osobně nejsem ani příznivcem odhazování různých osekaných větví a zahradního odpadu do lesa, ale zde si aspoň časem příroda poradí. S betonem ani náhodou.
Jasně, vím že, je to bezohlednost, otřesný postoj k životnímu prostředí, ale stejně to nechápu. Bylo toho tolik, že se to muselo vozit autem. Je takový problém, poté, co si na zahradě zpevním zídku, zruším starý plot apod., zbytky starého zavézt na místo k tomu určené? Po zadání “skládka suti Brno” do vyhledavače vyběhne x odkazů.
Nevím, jestli si toto přečte ten, kdo to do lesa zavezl. Trochu se obávám, že i kdyby ano, pomyslí si něco nepublikovatelného a bude dál se sebou spokojený. Ale opravdu se zamysleme nad tím, jak chceme, aby to nejen v přírodě, ale i na veřejných místech vypadalo. Bohužel to byl asi někdo z blízkého okolí, já, kdybych věděla kdo, tak bych se ho zeptala, jak to vyřešil s odvozem materiálu ze starého plotu, zídky, třeba by se zastyděl...

Mgr. Dana Malíková

Štítky
Osobnosti: Dana Malíková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme