Písek bude rekonstruovat domy na nábřeží 1. máje i na Jiráskově nábřeží

6. 5. 2015

Domy č.p. 1467 a č.p. 1468 na nábřeží 1. máje a č.p.2443 na Jiráskově nábřeží bude město rekonstruovat. Na posledním zasedání zastupitelé schválili úvěrové smlouvy finančního nástroje JESSICA, zvýhodněného úvěru, který je poskytnutý Státním fondem rozvoje bydlení.

„Náklady na obnovu objektů na nábřeží 1. máje činí 22 622 101 korun bez DPH. Půjde o celkovou rekonstrukci včetně vybudování půdní vestavby a výtahu,“ vysvětluje místostarosta Josef Knot (TOP09). Opravovat se bude také budova Pečovatelské služby a jeslí města Písku na Jiráskově nábřeží. Domovní bytová správa města Písku by ráda provedla stavební úpravy tohoto objektu jako celek, tzn. včetně nebytových prostor DIAKONIE ČCE. Jednalo by se o opravu fasády a balkónů, dále o dokončení výměny oken, balkonových dveří a vchodových dveří, dokončení opravy střechy, výměnu nouzového osvětlení a úpravu zábradlí teras v přízemí.

Dále by došlo k rekonstrukci osobního výtahu, rekonstrukci nákladního výtahu a výstavbě lůžkového evakuačního výtahu do 5. patra včetně opláštění, který by sloužil jak k bytům v 5. patře, tak i k nebytovému prostoru DIAKONIE. „U Diakonie ČCE se jedná o nebytové prostory, nikoliv o sociální byty, z těchto důvodů nelze pro financování využít finanční nástroj JESSICA, jednalo by se o nezpůsobilé výdaje. Z těchto důvodů bude třeba tuto částku zahrnout do rozpočtu odboru správy majetku města Písku na rok 2016,“ říká Petr Jelínek z odboru rozvoje a investic města.

Rekonstrukce nábřeží 1. máje 1467 a 1468 by mohly začít v listopadu letošního roku. Harmonogram rekonstrukce na Jiráskově nábřeží počítá se začátkem lednu 2016.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme