Kořínek: Je třeba zapracovat na expertních komisích

25. 9. 2015

Regionální výbor TOP 09 České Budějovice na svém výjezdním zasedání řešil mimo jiné strategii pro nadcházející krajské volby. „Krajské volby jsou sice až za rok, ale v politice to znamená v podstatě za dveřmi. Naší snahou je zajistit co největší úspěch pravicové politiky, která do správy kraje vnese transparentnost při hospodaření s veřejnými prostředky. V současné době kolem sebe vidíme hlavně plýtvání a neprůhledný průběh veřejných zakázek. Prostředky pak chybějí v místech, kde by pomohly občanům i jednotlivým obcím,“ komentoval předseda regionálního výboru Jiří Kořínek jeden ze stěžejních bodů programu jednání.

Pro úspěch ve volbách, ale i pro další směřování strany je třeba zapracovat i na expertních komisích. „Než kopírovat celostátní strukturu 17 expertních komisí, připadá nám vhodnější soustředit se na tři čtyři oblasti, které se našeho kraje nejvíce týkají. Shodli jsme se, že z hlediska kraje je zásadní problematika dopravy, investic a zadávání veřejných zakázek,“ informoval předseda.

Jednalo se i o stavu členské základny. „Je potřeba, aby TOP 09 dokázala oslovovat veřejnost dobrou komunikací svých programových cílů, vytvářela si okruh podporovatelů, navázala s nimi úzkou spolupráci, a tím je motivovala ke vstupu do strany. Zatímco místním organizacím České Budějovice a Dobrá Voda se práce daří a mají dostatečně početnou členskou základnu, v jiných místních organizacích už tak dobrá situace nepanuje,“ hodnotí Jiří Kořínek.

Petra Šebestíková

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme