Tisíce mladých sportovců míří na olympiádu do jižních Čech

18. 6. 2024

Už tuto neděli se rozhoří olympijský oheň v Českých Budějovicích a začne největší sportovní událost roku Jihočeského kraje. 

Rozhodující podíl na přípravách a organizaci má i předseda jihočeské krajské organizace TOP 09 Pavel Klíma. Jeho přípravný tým dokázal vzbudit rekordní zájem jihočeských škol o doprovodný program. Ten byl rozvržen do čtyř etap. Každá z nich trvala dva měsíce. V první etapě vymýšleli žáci jméno pro maskota, ve druhé si vyzkoušeli novou olympijskou disciplínu breaking, ve třetí pak stavěli překážkovou dráhu pro vydru Sunny a v poslední vytvořili „fandítka", jimiž budou na Olympiádě dětí a mládeže 2024 podporovat a motivovat své spolužáky i další mladé sportovce.
„Jméno maskota jsme vybírali z více než tisícovky návrhů. Vítěznou olympijskou taneční sestavu si všichni sportovní fanoušci určitě zatančí s chutí. Její choreografii vymýšleli žáci z celkem 58 jihočeských škol. Také hodiny tělocviku budou zajímavější, když si v nich všichni vyzkouší některou z 82 vydřích drah, které navrhli studenti našich škol. Sport a kamarádské soutěžení je v Jihočeském kraji doopravdy pro všechny." spokojeně komentuje náměstek hejtmana pro oblast sportu Pavel Klíma. Cílem tohoto doprovodného programu bylo zapojit do olympiády všechny jihočeské děti. „Rovněž dávka kreativity, jakou naši studenti předvedli, je doopravdy potěšující. Rád bych jim za to jménem Jihočeského kraje poděkoval. Jejich přispěním je tato olympiáda nejen profesionálně zorganizovaná, ale nechybí v ní ani vtip a nápad,” oceňuje Pavel Klíma výtvarné zpracování loga a medaile.
Do soutěže o olympijské logo se přihlásilo na 50 tvůrců. Vítězný návrh je originálním nápadem studentky Karolíny Spiesové ze SUŠ sv. Anežky České v Českém Krumlově. Hmatatelnou vzpomínku na svá vítězství si sportovci odvezou v podobě medaile, jejíž symbolika snoubí sport s jihočeskou historií. Tu pro ně navrhla studentka SUŠ v Bechyni Klára Kochová.
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme