Není to špatný nápad, ale trn v oku politiků

11. 4. 2013

TOP 09 podporuje pokračování projektu sKaret proto, že:

  • Platební karta patří k 21. století víc než složenka. Také  banky používají karty, a to ne proto, že to je pro nás pohodlnější, ale proto, že je to prostě levnější. Stejně tak výplata dávek elektronicky je jednoznačně levnější než výplata dávek složenkou.
  • sKarty převzalo přes čtvrt milionu lidí. Nechodí na úřady, aby se karty zbavili. Používají ji. Ke dnešnímu dni si klienti přes sKarty vybrali dávky v celkové hodnotě 6,5 miliardy korun.
  • Dávky posílané přes účty sKarty jsou chráněné před exekucí. sKarty chrání sociálně slabé.
  • sKarty pro uživatele znamenají větší komfort bez front. S každou změnou údajů (třeba změna čísla konta) se nemusí na úřad. Bez byrokratických procedur si každý může data změnit sám.
  • Distribuce dávek přes karty je zdarma. Česká spořitelna našemu státu poskytla daleko výhodnější podmínky než Česká pošta, která rozesílá složenky. Proto je celý systém levnější – ušetříme zhruba 200 milionů korun.
  • sKarty umožní kontrolu zneužívání – jít utrácet do kasina nebo do herny s sKartou u dávek v hmotné nouzi nejde.
  • Zrušení projektu by bylo zbytečným zmařením všech dosavadních výdajů a energie úředníků i klientů, kteří sKartu již mají.

TOP 09 je otevřená ke změnám, úpravám a zdokonalování sKaret tak, aby byly co nejkomfortnější službou pro své uživatele a aby byly co nejhospodárnějším řešením pro stát.

TOP 09 ale zásadně odmítá hysterické rušení celého projektu, a to jednak proto, že je elektronizace výplat jedinou cestou, kterou doposud evropské státy objevily, jak uspořit na administraci dávek, a jednak proto, že by se stát nechovaljako dobrý hospodář , kdyby vyhodil do koše investici, jež do projektu vložil.

Jednoduše: je nezodpovědné vůči vašim financím zbořit celý dům a začít stavět znovu na zelené louce jen proto, že se objevily chyby. Na, nedostatcích chce TOP 09 pracovat, ale koaliční partneři jí to neumožnili.

TOP 09 hodlá fakty vyvracet dezinterpretace a pomluvy, které se k sKartě vztahují a manipulují veřejným míněním.

Přečtěte si je zde.

Pokud můžete přepošlete náš e-mail dalším lidem, můžete využít služby „přeposlat známému“, odkaz najdete v horním pravém rohu. Pomůže nám to.

TOP 09

V Praze 11. 4. 2013

Přílohy
PDF Není to špatný nápad, ale trn v oku politiků.pdf (157.7 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme