TOP 09 se nenechá rozptylovat hádkami uvnitř ODS

Prohlášení předsednictva TOP 09

Předsednictvo TOP 09 vyslovuje podporu dosavadním krokům pražské městské organizace k vyřešení situace na radnici Hlavního města Prahy. Předsednictvo zároveň důrazně odmítá hysterické útoky vedení ODS na vedení TOP 09 a přenášení komunálního problému do politiky celostátní.

28. 5. 2013

Předsednictvo zdůrazňuje, že to nebyla TOP 09, která po komunálních volbách v roce 2010 uzavřela koalici se sociálními demokraty a obešla suverénního vítěze voleb. Stejným způsobem se ODS zachovala i v dalších devíti významných městských částech hlavního města. V žádném z těchto případů nedošlo ze strany TOP 09 k zatěžování vládních koaličních vztahů.

Důvodem rozpadu koalice v Hlavním městě Praze byla neschopnost či neochota zástupců ODS řešit palčivé problémy Prahy a otevřeně přiznat zjevné chyby, které musí být napraveny. Pojmenování těchto chyb a minimalizace škod bude úkolem primátora za TOP 09 a doplněné Rady HMP.

TOP 09 je připravena převzít rozhodující politickou odpovědnost za Hlavní město Prahu a nenechá se při tom rozptylovat vnitřními spory a hádkami ODS.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 28. 5. 2013

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme