TOP 09: Chceme stabilitu

4. 4. 2012

TOP 09 je přesvědčena, že nejen jí, ale i veřejnosti došla trpělivost s nepřijatelným politickým stylem strany Věci veřejné. V mimořádně složité rozpočtové situaci pokládáme za naprosto nezodpovědné destabilizovat politické prostředí a zatěžovat společnost vleklými spory, vyvolanými vnitřními potížemi nejmenší vládní strany.  Včera mediálně prezentovaný návrh Věcí veřejných pokládáme za nepřijatelný a svým způsobem nestoudný a odmítáme se jím vážně zabývat.

Již čtyři týdny vedou ekonomičtí ministři jednání o nezbytných rozpočtových změnách, které budou věrohodně snižovat deficit dle mezinárodně prezentované fiskální strategie České republiky. Pokládáme za nezbytné, aby příští úterý bylo toto jednání na nejvyšší koaliční úrovni ukončeno. Programové prohlášení vlády pak bude upraveno dle aktualizovaných rozpočtových možností. Nebudou-li tato jednání začátkem příštího týdne uspokojivě uzavřena a budou-li Věci veřejné rozšiřovat své požadavky nad rámec této agendy, budeme pokládat vládní spolupráci za ukončenou. TOP 09 pak bude aktivně vyjednávat o co nejbližším termínu předčasných voleb.

Alžběta Plívová, mluvčí TOP 09

V Praze 4. 4. 2012