Společně to zvládneme!

20. 9. 2024

Vážené voličky, vážení voliči, podporovatelky a podporovatelé TOP 09, přátelé,

jsou tu další volby. Věřte, že mně samotné je velmi líto, na pozadí jakých událostí se v pátek a sobotu ponesou. Zároveň tyto dny víc než kdy jindy ukazují rozdíly v kvalitách volených zástupců a jejich schopností řešit krizové situace.

Povodňová neštěstí, na mnoha místech bohužel katastrofických rozměrů, nepřímo akcentují témata, s nimiž jdou do voleb jak naši krajští, tak senátní kandidáti volení za svůj region. Jde o témata, která se událostí posledních dní týkají buďto přímo (kvalitní péče o krajinu a její přizpůsobení na dopady klimatických změn), nebo nepřímo (modernější, a tedy bezpečnější infrastruktura a rozvoj venkova i menších měst).

Zároveň bych si přála, aby těch několik dní nepoznamenalo další důležitá témata pro následující čtyři, resp. šest let. Abychom šli podpořit Senát coby pojistku proti sílící ruské okupaci našeho veřejného prostoru. Abychom šli zvolit vedení krajů takové, které se na rozdíl od jiných zachová jako řádný hospodář a problémy svých regionů bude řešit a ne ignorovat.

Neodpovědní populisté se dnes neštítí zneužít tragické povodně v zájmu svého prospěchu. Tu veřejně napadají neměnný termín voleb, tu už předem zpochybňují výsledky. Přijďme se tomu postavit – jak za smysluplná řešení pro nejbližší roky našeho života, tak za dlouhodobé principy svobody. Jestli někdy bylo naše krajské heslo „nikdo v kraji na okraji“ aktuální, je to právě teď.

Volit TOPku znamená vyjádřit i svůj životní postoj. Tak ho, prosím, vyjádřeme v takové míře, aby byl vidět a slyšet i v dalších letech. Pojďme, prosím, volit.

Společně to zvládneme!

Markéta Pekarová Adamová
předsedkyně TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme