TOP 09 je nejúspěšnější stranou na Facebooku

29. 4. 2014

Zkrácená verze rozhovoru převzatého z Echo24.cz

Neformální jazyk, exkluzivní informace, kontinuita a interakce. To jsou hlavní trumfy, na které na sociálních sítích sází nejúspěšnější politické strany. Jedničkou na internetu hlavně díky svému předsedovi Karlu Schwarzenbergovi zůstává TOP 09, které šlape na paty hnutí ANO Andreje Babiše. Ostatní většinou výrazně zaostávají, i když i oni před blížícími se volbami oživují utlumený život na sociálních sítích. V posledních dnech roste především aktivita sociálních demokratů.

85 tisíc lajků. To je zatím nejvyšší číslo fanoušků, kterého nějaká strana dosáhla na českém Facebooku. A když se k tomu přidá i bezkonkurečních 231 tisíc lajků pro Karla Schwarzenberga, je z TOP 09 nejúspěšnější strana na této síti. Topka čerpá ze svého náskoku. Že mohou být sociální sítě ne-li rozhodujícím, tak alespoň velmi výrazným prvkem volebních kampaní, si strana uvědomila už v roce 2010. O rok dříve ukázal politikům cestu k vítězství přes sociální média americký prezident Barack Obama.

„Každoročně investujeme do sociálních sítí sumu v řádu statisíců korun,“ potvrzuje deníku ECHO24.cz Ivona Bromová z tiskového oddělení TOP 09, že sociální sítě jsou pro stranu i nadále jednou z hlavních priorit. „Před volbami do Evropského parlamentu jsme na tuto aktivitu vyčlenili dvojnásobek oproti standardu,“ dodává s tím, že klíčem k úspěchu na sítích je ale kontinuální komunikace s voliči. To koneckonců dokazuje i profil Karla Schwarzenberga. Na něm neustále přibývají nové statusy, které navíc mají často výrazně přes tisíc lajků od fanoušků a řadu reakcí.

Filip Nachtmann

echo24.cz, 29. 4. 2014, rubrika: Domov

Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme