Šéf Homolky končí, Heger začal hledat nového ředitele

16. 1. 2012

Pod ministrem zdravotnictví končí již čtvrtý ředitel velkého zdravotnického zařízení. Ministr zdravotnictví Leoš Heger začal hledat nového ředitele pro pražskou Nemocnici Na Homolce. Úřad v pondělí vyhlásil výběrové řízení.

"Nemocnice by měla do dalšího období získat nový a silný mandát, který vzejde z transparentního výběrového řízení," zdůvodnil mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimila Sršně.

Současný ředitel Vladimír Dbalý bude pražskému zdravotnickému zařízení šéfovat až do konce výběrového řízení. Podle Sršně mu nikdo nebrání v tom, aby se jej také zúčastnil a případně svůj post obhájil. Dbalý v nemocnici působí od roku 1990. Nejdříve tu pracoval jako lékař, v roce 2006 se přesunul do křesla ředitele.

Mluvčí nemocnice Jitka Kalousková ČTK řekla, že o vyhlášení výběrového řízení neví. Dbalý má v současné době vypnutý mobilní telefon. Pod jeho vedením byla před časem nemocnice kritizováno za to, že externí advokátní kanceláři Šachta & Partners zaplatila více než deset milionů korun, a to bez výběrového řízení. Podle antimonopolního úřadu tím nemocnice porušila zákon. A podle rozhodnutí ze začátku letošního roku musí zaplatit 30 tisíc korun.

Jde přitom již o čtvrtého ředitele, kterého se Heger rozhodl za rok a půl vládnutí vyměnit. Nového šéfa má již elitní nemocnice IKEM, Nemocnice Na Bulovce a také Fakultní nemocnice Olomouc. Tady ale musel Radomír Maráček skočit kvůli tomu, že byl obžalován ze tří trestných činů a v současné době se z nich zpovídá před soudem.

Radek Nohl

aktualne.cz, 16. 1. 2012, Rubrika: Domácí

Štítky
Témata: Zdravotnictví
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme