Kalousek: Žádný prelát si ty miliardy nenacpe do měšce a neuteče

3. 2. 2012

Ve videu na oficiálních stránkách TOP 09 uklidňuje Miroslav Kalousek, že peníze církvím dostanou ti správní lidé a dobře s nimi naloží. Ne že by si je nějaký prelát strčil do kapsy a skočil s nimi do černé díry.

Miroslav Kalousek uklidňuje v novém videu na stránkách TOP 09, že peníze pro církve se dostanou do správných rukou a využity budou rozumně. Nikdo se prý nemusí bát, že zmizí neznámo kam.

“Ty finanční prostředky budou směřovány do opravy kulturních památek, do zdravotnických služeb, do sociálních služeb a do služeb ve školství. Žádný prelát si je nenacpe do měšce a neuteče s nimi do Bavorska nebo neskočí s nimi do černé díry,“ zažertoval Kalousek ve videu.

 

Šlo o reakci Věcí veřejných, které se vzpouzí církevním restitucím. “Myslím, že to odpovídá současné politické realitě. Věci veřejné nevědí, co chtějí, a nedají pokoj, dokud to nedostanou,“ uvedl ministr financí a 1. místopředseda TOP 09. “To, jak se ani uvnitř nedokážou dohodnout, už začíná být humorné,“ dodal i Petr Gazdík.

“Kdykoliv se mluví o penězích pro někoho jiného, než má dostat příslušný občan, tak to v příslušném občanovi vyvolává obrovské emoce,“ narážel i na kritiku veřejnosti Kalousek.

pan
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme