Kalousek: Přirovnáním paní Wagnerové jsem dotčen

3. 5. 2011

Ministr financí Miroslav Kalousek se ohradil proti výrokům místopředsedkyně Ústavního soudu Elišky Wagnerové, která jeho styl práce v sobotních LN přirovnala ke stylu práce v nacistickém Německu.

„Pracovat jenom se slovy, abych dospěla k chtěnému výsledku při popření účelu. To nejde. To je netolerovatelné. Kdybych se vrátila do historie, takhle se pracovalo v nacistickém Německu,“ poznamenala Wagnerová na adresu úprav u stavebního spoření, které vláda na návrh ministerstva financí prosazovala.

Kalousek včera ústy mluvčího Ondřeje Jakoba vzkázal, že se výroky soudkyně cítí hluboce dotčen. „Obzvláště věta, Kdybych se vrátila do historie, takhle se pracovalo v nacistickém Německu‘ přirovnává zcela jednoznačně jeho práci k práci nacistů,“ vysvětluje Jakob. Ministr nicméně podle něj nehodlá v této záležitosti činit žádné kroky ani prohlášení.

Sama soudkyně vzkázala, že vyznění jejího výroku bylo původně jiné. Kalousek však obranu, že došlo k překroucení slov, odmítá. „Musela si být vědoma, že zákon schválila vláda, její legislativní rada, parlament a podepsal ho prezident. Celý systém personifikovat na jednu osobu je odvážné a nelze se divit Lidovým novinám, že tuto odvahu akceptují a převezmou,“ opáčil ministr.

Lidové noviny., 3. 5. 2011, Rubrika: Domov, str. 8

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme