Kalousek: Odešel vynikající odborník, skvělý kamarád, vlastenec a statečný chlap

20. 5. 2011

V pátek po 13. hodině odpoledne zemřel ekonom Eduard Janota (59), který působil jako náměstek na ministerstvu financí, a poté přímo jako ministr financí ve Fischerově vládě.

Ředitel záchranné služby v Ústeckém kraji Ilja Deyl řekl, že Janota zemřel na tenisovém kurtu v Radovesicích na Litoměřicku na zástavu srdce.

Podle Deyla se ho přivolaní záchranáři pokoušeli dlouhou dobu oživovat, jejich snaha ale nebyla úspěšná. Janota celý život sportoval, hrál fotbal i tenis.

„S obrovskou bolestí jsme všichni na Ministerstvu financí přijali zprávu o úmrtí Eduarda Janoty. Pokládám to za obrovskou ztrátu nejen pro odbornou ekonomickou scénu, ale pro celou Českou republiku. Odešel vynikající odborník, skvělý kamarád, vlastenec a statečný chlap. Jeho jméno bude navždy figurovat na desce cti moderní demokratické historie České republiky. Rád bych vyjádřil svou hlubokou soustrast jeho nejbližším," uvedl v tiskovém prohlášení současný ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

"Známe se spolu 20 let. Předávali jsme si funkce. Odešel můj nejbližší přítel,“ řekl Kalousek ČT s hlubokým dojetím v hlase.

ČTK

novinky.cz, 20. 5. 2011

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme