Kalousek: Ministr Jurečka udělal bez výběrového řízení kozla zahradníkem

15. 4. 2014

David BOREK, moderátor
Pokud by dnešek měl mít nějaké jednotící téma, tak by to byly velké personální změny. Prakticky ve stejnou dobu usedá do čela Policie České republiky nový člověk, a ředitele mají po dlouhé době i Lesy ČR. Obojí zasluhuje podrobnější analýzu a od toho jsme tu my, Události, komentáře. Hezký večer. Ano, Lesy České republiky mají nového generálního ředitele a ministr Jurečka dnes do funkce jmenoval Daniela Szóráda, dosavadního manažera společnosti IKEA Industry. Ministr nového šéfa vybral sám, volil ale z účastníků, kteří se přihlásili do výběrového řízení za jeho předchůdce Miroslava Tomana.

Tereza KRUČINSKÁ, redaktorka
Miliardové zisky, ale taky kritika BSI i Nejvyššího kontrolního úřadu a policejní vyšetřování kvůli údajně předraženým zakázkám. Státní lesy nemají nejlepší pověst. Kandidáty na jejich šéfa tak pro ministra prověřila Bezpečnostní informační služba.

Miroslav KALOUSEK, 1. místopředseda strany, poslanec /TOP 09/
Nový pan ředitel lesů byl dříve vysoce postaveným manažerem společnosti CE WOOD, což je společnost, která se snažila ze všech sil tunelovat jak Lesy České republiky, tak státní rozpočet. Pan ministr Jurečka se zjevně rozhodl bez výběrového řízení jmenovat kozla zahradníkem.

David Borek

ČT24, 14. 4. 2014, zkrácená verze pořadu: Události, komentáře

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Témata: Zemědělství
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme