Blažek: Spásná myšlenka anesteziologa Kuby pro oživení ekonomiky

Komentář krajského předsedy TOP 09 na Vysočině Jiřího Blažka

Investice do domácností by měly pomoci české ekonomice. Opravíte si dům či byt, dostanete příspěvek a odpočet na daně. Podle mě je to čirý populismus, než řešení současné situace.

20. 5. 2013

Ministr Kuba vyzývá svojí myšlenkou české domácnosti k tomu, aby své dosud našetřené peníze (mají-li je některé domácnosti vůbec), investovali do oprav oken, dveří, fasády nebo bytového jádra.  A za to bude odpis z daní.  Aby však mohli lidé odpočet uplatnit, musejí se do stavebních úprav pustit v druhé polovině letošního a na počátku příštího roku. Takže honem pojďme všichni přestavovat. Musíme se těmto myšlenkám bez koncepce usmívat, ač je to víc k pláči.

Kolik takovýchto svěžích myšlenek nás ještě čeká? To jsou ta opatření, která mají pomoci českým domácnostem a české ekonomice? Od ČSSD jsem očekával jejich nápad se střídáním rodičů na rodičovské. Ano, je to populistické a jim vlastní. A hlavně také zbytečné – to chceme stát nechat rozhodovat i o tomto? Copak nejsme sami dost rozumní?

Od ODS jsem tedy opravdu neočekával tento krok. Že by ODS také mířila k populismu a vzdušným zámkům? Anebo jsou tak moc nervózní, že populismus je to jediné, co jim zbývá a tak to prostě zkoušejí, jestli to nezabere u voličů? Anesteziolog Kuba byl nasazen na záchranu života či na resuscitaci ODS…

Každopádně bychom si měli dávat pozor na další překvapení, která na sebe zřejmě nedají dlouho čekat. A hlavně, řiďme se selským rozumem, nikoliv populistickými slovy.

Jiří Blažek
předseda krajské organizace TOP 09 na Vysočině

idnes.cz-blog, 20. 5. 2013

Štítky
Osobnosti: Jiří Blažek
Témata: Hospodářství
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme