Přerovsko: Říjnové pondělky patří seniorům

Přednášky lékařů. Duchovní podpora faráře. Rady, jak se dlouho udržet fit.

26. 9. 2012 | 15:00

To všechno je příslibem Senior symposia, který na Přerovsku završí Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Jedná se o ojedinělý projekt, do kterého se zapojí lékaři, psychologové, pedagogové, terapeuti či sociální pracovníci.

Olomoucké novinky o tom informoval mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal.

„Pracovníci z oddělení sociální prevence a pomoci přerovského magistrátu přichystali pro seniory zajímavou preventivní, výchově vzdělávací akci. Lidé důchodového věku prakticky z celého Přerovska budou mít šanci se setkat se skupinou profesionálů, působících v nejrůznějších oblastech péče o starší lidi,“ uvedl náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín.

Senior symposium se uskuteční na pěti místech Přerovska. Šňůra přednášek startuje symbolicky na Mezinárodní den seniorů v pondělí 1. října v Přerově, kde se lidé dříve narození setkají od jedné hodiny po poledni v Klubu Teplo. „Čeká je například přednáška o možnostech dávkového systému a dozví se, na jaké sociální služby mají nárok. Očekáváme, že s úspěchem se setkají i přednášky lékařů z různých oborů – od geriatra přes očního lékaře až třeba po onkologa,“ doplnila Marta Šintáková z přerovského magistrátu.

Ta zároveň připomněla, že v rámci čtyřhodinového symposia čeká na návštěvníky také kulturní program v podobě vystoupení dětí z mateřských i základních škol, představí se romská kapela a pozvání přijaly i seniorky, které předstoupí před publikum se zumbou či s představením mažoretek.

„Mysleli jsme i na seniory z jiných obcí Přerovska. V Kojetíně se symposium uskuteční 8. října, v Tovačově o týden později 15. října, v Dřevohosticích 22. října a v Brodku u Přerova 29. října. Půjde vlastně vždy o pondělky, vyhrazené seniorům,“ doplnil náměstek Hluzín.

Celou akci doprovází citát, pod nímž je podepsán německý básník a prozaik J. W. Goethe: „Krásní lidé jsou hříčkou přírody, ale krásní staří lidé jsou umělecká díla“.

prvnizpravy.cz | 26.9.2012 | Rubrika: z regionů | Strana: 0 | Téma: Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme