Mohelnická radnice chystá změny. Kvůli úsporám

12. 10. 2012 | 10:00

Mohelnice – Organizační pavouk mohelnické radnice se od prosince změní. Dva dnes samostatné odbory – školství a kultury a finanční – z něj zmizí a budou tvořit jen dvě oddělení nového ekonomického odboru. Radnice vyhlásila výběrová řízení na šéfa odboru i vedoucí oddělení, příjem přihlášek už skončil ve středu 3. října.
„Cílem změny je jednak úspora na platech, jednak větší efektivnost práce, protože vedoucí bude řídit větší skupinu lidí. Má to odstranit také nešvar z minula, a to horší zastupitelnost některých úředníků,“ vysvětlil důvody změny starosta Mohelnice Antonín Navrátil (TOP 09). Dodal, že dosavadní finanční odbor byl vnímán spíš jako účtárna, což by se také mělo radikálně změnit.
„Od nového vedoucího ekonomického odboru očekávám práci na přípravě rozpočtu města a na ekonomických analýzách pro zastupitele,což jsem dosud dělal já, protože mám ekonomické vzdělání. Ale kdyby na post starosty v budoucnu nastoupil třeba učitel, potřeboval by odbornou pomoc, a tu musí poskytnout příslušný odbor,“ řekl starosta.
K úsporám donutil radnici mimo jiné i stát snižováním příspěvku na státní správu. Současné změny nejsou zdaleka první. Od voleb v roce2010 zrušila radnice samostatný odbor regionálního rozvoje, který sloučila se stavebním úřadem, a odbor živnostenský. Jeho činnost převedla pod správní odbor.
Od posledních voleb radnice zeštíhlila o patnáct lidí, dnes tady pracuje 66 úředníků. Chystaná změna počet zachová. Zda někteří současní úředníci budou muset odejít, to ukáže až výsledek výběrového řízení.

Šumperský a jesenický deník | 12.10.2012 | Rubrika: Šumpersko a Jesenicko | Strana: 3 | Autor: (ris) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme