Mgr. Pavel Janda

předseda celostátní revizní komise TOP 09, garant tematického okruhu spravedlnost

Narodil se v roce 1984 v Podbořanech. Vyrostl a žije v Lounech. Po absolvování Gymnázia Václava Hlavatého v Lounech studoval a v roce 2010 absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze.

Po komunálních volbách v roce 2014 se stal členem Rady města Loun. Do komunálních voleb v roce 2018 vedl kandidátku PRO LEPŠÍ LOUNY - TOP 09, nezávislí a hnutí PRO Zdraví a Sport a v listopadu 2018 byl zvolen starostou města.

Před zvolením působil jako advokát, pracoval jako právník České obce sokolské a čtyři roky byl asistentem poslance Michala Kučery.

Pavel Janda patří mezi zakládající členy TOP 09 v Lounech a Ústeckém kraji. V roce 2020 se stal krajským místopředsedou. Třetí volební období působí jako předseda Smírčího výboru TOP 09. 

Žije s manželkou Janou v Lounech.

Je členem Veslařského klubu Ohře, který v Lounech působí již 137 let a několik let je též přispívajícím členem T.J. Sokol Louny. Rád si kupuje, a pokud možno i čte dobré knihy. Je pejskař, s manželkou chová fenku anglického buldoka Gabrielu. Zajímá se o volby a volební kampaně. 

Motto: „Chovat se slušně! Vždycky a za každých okolností.“  - Ivan Medek, r. 2008

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme